Destiny 2: En okänd röst på Nessus

Ooooh, dramatitel, men det finns skäl till det.

Under morgonens stream, där jag körde mina milestones i Destiny 2, råkade jag ut för något jag aldrig har råkat ut för tidigare. För att ni ska få lite kontext:

Jag är en ärkefegis när det kommer till spel. Vi pratar ynkrygg med svart bälte. Jag lever mig in alldeles för hårt i spel och för er som följde streamen märkte att jag kippade efter andan och skrek lite lagom när jag blev jagad i Crucible. Det är för att jag får ett sådant genuint adrenalinpåslag som närmast kan jämföras med rädsla. Jag är inte förtjust i att bli jagad och veta att jag kan dö om jag blir fångad. För många superrealistiska drömmar där jag mördas, tillsammans med skräckspel har fullkomligt förstört mina nerver i det sammanhanget. Detta har gjort att jag ofrivilligt lever mig in alldeles för hårt i spel och t.o.m. har lyckats få Dark Souls-spelen att bli skräckspel för mig. Särskilt det första i serien.

Vad jag försöker säga är att spel inte behöver vara skräckspel för mig. Jag lever mig in för hårt i det och när saker inte stämmer får jag kalla kårar. Ni vet, “uncanny valley” och allt det där. Det är som det brukar, men det är något som inte stämmer riktigt.

“Men…du är inte Cayde-6.”

När jag under streamen håller på att plöja igenom Caydes milestones på Nessus ska jag plocka ett uppdrag för att få lite mer XP till Hawthorne och klanen. Jag plockar skjut-ihjäl-allt-på-stället-patrullen i Artifact’s Edge, i mitten av kartan. I vanliga fall får du uppdragen upplästa av din vendor på planeten, samt den vanguard som du hämtat därifrån – EDZ har Devrim Kay och Hawthorne, Titan har Sloane och Zavala, Io har Asher Mir och Ikora. Nessus har Failsafe och Cayde-6. Så vem tillhör den här rösten? Det är inte Saladin, det är inte Osiris (vad jag vet)…det är ett mysterium för mig och om någon av er läsare vet vem det är får ni gärna berätta det.

Det som gör rösten så obehaglig är att den inte hör till den vanliga ensemblen av röster du brukar höra här. Att den säger att Hunters är bättre än Titaner känns så otroligt “out of character” för hela spelet, så det är svårt att inte känna ett visst obehag av det – det är inte uppenbart otäckt, det är mer den krypande, annalkande typen av otäckt. Att den avslutar med “War. Poetry. Knitting.” gör inte saken mindre obehaglig. Krig och poesi kan jag se liknelser mellan. Vi har Sun Zi som skrivit om krigets konst och dess filosofier, men att dra in stickning i det hela känns bara så…avvikande. Det är inget uppenbart otäckt, men den där känslan av att något inte stämmer finns liksom där. Ungefär som när en vanlig dröm sakta börjar utveckla sig till den värsta mardröm du haft; sakta och smygande, utan att ge sken av det.

Det här faller inom kategorin “uncanny valley” för mig, då det skulle kunna vara helt vanligt, men – i sann creepy pasta-anda – bryter den norm som finns där och gör något…annat. av det.
Det skrämde skiten ur mig och gjorde mig lika obekväm och nervig som fascinerad. Jag har testat att plocka patrullen efteråt – bara Cayde-6 och Failsafe. Ingen annan. Om någon av er vet vem det här är, skriv gärna och kommentera, antingen här eller på vår facebooksida. Jag är fortfarande halvstirrig av det och det vore schysst att få en logisk förklaring på det.

Vad tycker du?

0 0

3 Kommentarer

 1. Det är Cayde-6 som som härmar och driver med Zavala

  Svara
 2. Står till och med Cayde-6 uppe i högra hörnet om du pausar och kollar

  Svara
  • Cayde-texten såg jag, men jag trodde först att det var något fel. För mig låter det inte alls som Nathan Fillion och jag ser mig själv som rätt duktig på att känna igen röster i spel. Som legitimerad superfegis gjorde det att det blev ännu obehagligare. Var inte alls beredd på det!

   Att Cayde driver med Vuvuzela känns dock helt och hållet som honom. Roliga referenser till första spelet också! / Nakadai

   Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.