Det här är D.Va i Heroes of the Storm

För er som följt Overwatch och Heroes of the Storm är det ingen nyhet att D.Va är den kommande karaktären till Blizzards “all-stars”-spel.

För er som sett den gåshudsprovocerande trailern Hanamura Showdown har redan sett lite av henne, då hon gankar Diablo med sin IP-kompis Genji. För de som följt upp Nexus Challenge har troligen fått hennes ‘Officer skin’ och polismotorcykeln i Heroes också. Givetvis kommer inte nya karaktärer utan skins och D.Va är inget undantag. Hon erbjuder spelare de tre första skinsen som serien erbjuder, för att sedan låta de hängivna låsa upp de andra två serierna också. Sammanlagt får hon nio skins att skryta med vid start. Om du vill spara på överraskningarna rekommenderar vi att du totalt ignorerar bilden här nedan.

Okej! Med de visuella frestelserna ur vägen kan vi gå vidare till de mer praktiska pralinerna. D.Va tar med sig en del av sin moves från Overwatch, inte helt oväntat, men vad som kan överraska är vilka moves hon faktiskt tar med sig…

Mech Mode / Pilot Mode (D)
När du spränger D.Vas mech får du bara 50% av den exp du vanligtvis får av en hjälte. Vill du få hela potten måste du plocka D.Va i pilotläge också.
När mechen exploderar skjuts D.Va ut efter 0.75 sekunder och kan alltså fortsätta strida i pilotläge. Detta ger henne nya förmågor som förändrar hennes spelstil en smula. Varje basic attack reducerar din cooldown för mechen med 0.5 sekunder. D.Va kan inte röra sig medan hon skjuter i pilotläge.

Boosters (Q)
Boosters är en mechbaserad ability och låter D.Va snabbt ta sig in i strider och fly från dem lika effektivt. Boosters får henne att öka farten med 125% i två sekunder. Fiender som träffas i förbifarten tar skada och knuffas bort. D.Va kan inte bli slowad när hon har boosters aktiverad, men är inte ostoppbar om hon blir slowad innan hon aktiverar den.
Cooldown tar 10 sekunder.


Defense Matrix (W)
Med Defense Matrix kan D.Va projicera en sköld med sin mech framför sig, under tre sekunder.
Skölden reducerar fiendeattacker med 75%. Skölden är låst i den riktning som D.Va projicerar den, vilket låter mechen röra sig, men med skölden fixerad i en riktning.
Den skada som Defense Matrix tar ger samma värde i skada på 
Self-Destruct Charge, så det finns ingen anledning att hålla tillbaka. Låt fienden göra jobbet!
Cooldown tar 10 sekunder.

Self Destruct / Call Mech (E)
D.Vas ultimate från Overwatch är inte hennes heroic i Heroes of the Storm, utan istället en av hennes basic abilities. Från hennes mech kan D.Va aktivera en bomb som exploderar fyra sekunder senare. Skadan är större ju närmare centrum fienden är. Den orsakar 50% skada mot byggnader, får 1% i uppladdning varannan sekund då D.Va använder basic attacks, samt 30% för varje förstörd meck (100% skada tagen). Call Mech har en 45 sekunders cooldown. Varje basic attack i pilotläge sänker dess cooldown med 0.5 sekunder.


Bunny Hop (R, mech mode)

Det här är nog den mest bedårande specialare som existerat i ett spel. Vid lv.10  får D.Va sina heroics, en för vardera läge och hennes mech har använt sig av en emote från Overwatch. Med en cooldown på 90 sekunder är Bunny Hop en trevlig disruptor, då hon skuttar runt obehindrat i fyra sekunder och orsakar skada och slow på fienden, två gånger per sekund.
Slow-effekten segar ned dem 40%.


Big Shot (R, pilot mode)

När D.Va springer runt utan sin mech är hon mycket mer sårbar, men hennes heroic attack har en otroligt kort cooldown, vilket låter henne använda den om och om igen. Bog Shot laddar nämligen upp på fyra sekunder och låter D.Va skjuta i en rak linje, där alla fiender som kommer i vägen tar skada. Call Mech får en sänkt cooldown med åtta sekunder för varje träff på en hjälte.

För er som vill ha mer info om D.Va, hennes fördelar och nackdelar, vilka hon är effektiv mot, m.m., kan ta en titt på Blizzards officiella video om henne här ovan. Vi kommer snart med en recension på henne och hur hon känns att spela, så håll utkik efter det!

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.