Det här är Final Fantasy XIV: Shadowbringer

I helgen hölls Final Fantasy XIV Fan Festival i Paris. Varvat var på plats under hela eventet och fick ta del av en hel del spännande nyheter! Under eventets inledande stunder avslöjades en saftig ny trailer för den kommande Final Fantasy XIV expansionen: Shadowbringers. Många nya detaljer har avslöjats och här kommer allt du behöver veta!

I trailern ser vi många välkända karaktärer från spelet i nya outfits och det verkar onekligen som om något stort är på gång! Varför måste Ljusets krigare omfamna rollen som Mörkrets krigare? Vad är det egentligen som har hänt?
Vi blir också introducerade till ett av de nya klasserna från expansionen: Gunbreaker. Spelets regissör och producent Naoki Yoshida beskriver Gunbreaker-klassen som en tank som kastar sig in i striden med sitt unika vapen som är en blanding mellan ett svärd och en revolver. Ja, det är alltså en gunblade-klass!!

Dominera i striderna med den nya Gunbreaker-klassen!

Förutom en ny klass kommer även en ny klass att släppas i den nya expansionen. Det handlar om kaninrasen Viera. Ni som spelat Final Fantasy XII kanske minns Fran, kvinnan med kaninöron och metallbikini. Yoshida avslöjade en kort film med rasen på festivalen, men avslöjade inte om det finns en manlig variation av rasen att spela. När frågan kom på tal lade han huvudet på sned och såg fundersamt upp mot taket. “Kanske, vi har en fanfestival i Tokyo senare i år också!” blev svaret efter en stunds betänketid.

Viera-folket är skogens väktare

Yoshida släppte också en rejäl bomb när han avslöjade en kommande raid till Shadowbringer. Han har samarbetat med Nier-duon Yosuke Saito och Yoko Taro för att skapa en raid med Nier-tema. Raiden kommer att heta
YoRHa: Dark Apocalypse och vi fick egentligen inte veta mycket mer än så under festivalen. Yoshida fick dock frågan om Yoko Taro verkligen kan vara så galen att han fortsätter Niers berättelse i raiden. Yoshidas svar blev ett roat skratt.

Under festivalen avslöjade Yoshida också Shadowbringers exklusiva Collector’s edition. Förutom spelet innehåller denna utgåva av spelet en unik staty föreställande en Dark Knight, en kortlek, en art book och lite annat smått och gott. Självklart innehåller utgåvan också saker som går att utnyttja i spelet, bland annat en liten Fran-minion, en mount du kan rida runt på och en gunblade som är baserad på Squalls vapen från Final Fantasy VIII.

När släpps då Final Fantasy XIV: Shadowbringers? Jo, den 2:a Juli i år kan ni lägga vantarna på expansionen och fortsätta ert äventyr i Eorzea på PC och PS4! Gör er redo, Warriors of Light! Mer detaljer om Shadowbringers kommer att avslöjas vid nästa Final Fantasy XIV fan festival som kommer att hållas i Tokyo den 23:e och den 24:e Mars i år.

Vad tycker du?

1 0

2 Kommentarer

  1. Kommer spelet enbart att kunna spelas online? (Har Ps4)

    Svara
    • Ja, det går bara att spela online. Däremot går det bra att spela det på egen hand och man behöver inte spela tillsammans med en grupp om man inte vill 🙂

      Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Louise heter jag och jag bor någonstans söder om Stockholm med en vild katt och spenderar dagarna med jobb, kaffedrickande och en massa twittrande. Spel har varit ett intresse för mig så länge jag kan minnas och det har bara fortsatt att växa. Spel med stora världar, levande karaktärer och spännande historier är favoriterna. Bioware är för alltid min stora kärlek, men även Zelda, Tales of-serien och Persona-serien ligger mig varmt om hjärtat. Förutom spel så är jag en stor konst- och filmnörd. Seriöst, få mig inte att prata om film eller konst. Eller Biowares spel. Jag rabblar på i timmar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.