Det här är höst och vinter 2019 på Nintendo Switch

Med alla nya spelsläpp på Switch är det lätt att se rött.

Mindre portar och konverteringar:

Collection of Mana 27 augusti (idag!)

För importspelare är Mana-kollektionen över två år gammal skåpmat och den har i skrivande stund varit tillgänglig på eShopen sedan den 11 juni i år. Det här är mest goda nyheter för de som velat ha Seiken Densetsu 3 fysiskt och översatt till engelska sedan dess första release i nådens år 1995

Ninja Saviors Return of Warriors (30 augusti)

En riktig doldis till Super Nintendo från början. Ninja Warriors hann släppas två gånger redan på den konsolen, och får nu alltså en tredje chans på PlayStation 4 och Nintendo Switch. En fysisk release i Nordamerika kommer via Limited Run Games och i PAL-regioner via Strictly Limited Games, för den intresserade.

Spyro Reignited Trilogy (3 september)

Spyro Reignited Trilogy ankommer efter en rejäl försening. Nu återstår att se om det kommer att kräva att spelare laddar ned stora delar av innehållet, eller om alla tre spel ligger på spelkassetten.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (20 september)

En kärleksaffär mellan Level 5 och Studio Ghibli når Switchen efter nästan sju svåra år. En version med stöd för 4K ankommer på PC och PlayStation 4 samma datum. Ni no Kuni är ett japanskt rollspel som är fantastiskt oavsett maskin och ett måste för fans av genren och/eller japansk animation.

Ghostbusters The Videogame (4 oktober)

När det begav sig för ett decennium sedan fick Ghostbusters The Videogame väldigt gott omdöme av kritikerna. Nu är det dags för ett nytt försök i rampljuset med ett litet ansiktslyft till HD-upplösning.

A Hat in Time 18 oktober

A Hat in Time gör sin debut på Switchen (efter mycket om och men) med all DLC samt samarbetsläget i såväl digital som fysisk form. På övriga plattformar har spelet redan varit tillgängligt i närmre två år, men nu kan du alltså i och med Switch-släppet spela ett av 2017 års charmigaste spel på muggen.

Blacksad (5 november)

Berättelsen om kattdetektiv John Blacksad når efter viss försening Nintendo Switch (och PS4/Xb/PC) lagom till höstlovet nått sitt slut. Spelet är baserat på den spanska serietidningen med samma namn och utspelar sig i ett antropomorfiskt New York under 50-talet. Det tar sig själv på så stort allvar att det är svårt att veta vilken tass man ska stå på. Lyssna bara på trailerns ultraseriösa röstskådespel. Det här kan bli speciellt.

Dungeons & Dragons-bombmatta (flera datum)

Fans av DnD har inte mindre än fem titlar att se fram emot på Switch under återstoden av 2019: Planescape: Torment, Icewind Dale, Baldur’s Gate 1 och 2 samt Neverwinter Nights. Datumen i trailern tycks dock inte riktigt stämma längre. Baldur’s Gate-duologin anländer den 4 oktober som var sitt släpp, Neverwinter Nights ankommer den 6 december, medan Planescape: Torment och Icewind Dale fått ta plats på avbytarbänken.

Trots att sommaren lider mot sitt slut finns här alltså gott om spelgott att se fram mot i höst och vinter. Ha det så trevligt i gejmingdjungeln, kära läsare!

FöregåendeSida 2 av 2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.