Det här är Xenoblade Chronicles 2 till Nintendo Switch

Xenoblade Chronicles 2, årets största rollspel för Nintendo Switch släpps lagom till jul. Se reprisen av Nintendo Direct här på Varvat.

Den 1 december släpps årets största rollspel för Nintendo Switch: Xenoblade Chronicles 2, i vilket spelare får besöka världen Alrest, där mänskligheten lever på gigantiska titaner och söker efter paradiset Elysium. I det här klippet får vi en närmare titt på spelet och dess story, mekaniker och funktioner, samt det nyligen utannonserade season pass och DLC för The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Självständig uppföljare

Xenoblade Chronicles 2 är uppföljaren till rollspelet som släpptes till Wii 2011. Chronicles 2 innehåller nya karaktärer, monster och världar, med ett utökat stridssystem som fan känner igen. Det är få spel som målar upp sådana fantastiska världar som Xenoblade Chronicles och även uppföljaren ser ut att bjuda på några minnesvärda utsikter.

Det där berget i bakgrunden? Det är bara halsen på en Titan.

I Xenoblade Chronicles 2 finns Blades, artificiella livsformer som kan låna ut sina vapen och krafter till så kallade Drivers. Huvudpersonen Rex är en Driver och flickan han slår följe med, Pyra, är en Blade. I och utanför strid har Blades understödjande funktioner som utvecklas under äventyrets gång. Det kan vara allt från att hitta skatter i vildmarken, finna nya vägar och göra skada på fiender. Drivern strider alltid tillsammans med sina Blades, som i sin tur skyddar och förstärker sin förare med effekter. Blades kommer i flera former och att mixa och matcha Blades tillför ett strategiskt lager till spelet, för att inte tala om individuella spelstilar.

Inget vore japanska rollspel om inte för kedjeattacker. I Chronicles 2 kan både Driver och Blade utföra kedjeattacker som inte bara ser fräcka ut, utan även gör massor av skada. Vill man vara extra flashig går det också att kedja samman attacker från både Driver och Blade.

För mer information om Xenoblade Chronicles 2, se den officiella hemsidan.

Extra ost

Link i Rex kläder. Tror inte att Fi är inkluderad som Blade.

Redan den 9 november kan spelare bekanta sig med huvudpersonen Rex. Typ. Link får då en kort liten quest för att hitta Rex utrustning i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Rustningen blir tillgänglig både på Nintendo Switch och Wii U, även om Xenoblade Chronicles 2 är exklusiv för Switch. Vilka egenskaper rustningen har är ännu oklart.

Skulle du gilla Chronicles 2 går det att köpa till ett Expansion Pass som ger tillgång till en serie nedladdningsbart innehåll. I jämna mellanrum från releasen fram till hösten 2018 släpps tillägg som förlänger och utökar spelupplevelsen, bland annat en unik Blade och ett nytt äventyr.

Ett japanskt röstpaket går att ladda ner utan extra kostnad på releasedagen.

Har du inte hunnit köpa en Nintendo Switch Pro Controller får du ett nytt incitament när Xenoblade Chronicles 2 släpps. I samband med releasen lanserar Nintendo en (faktiskt ganska snygg) kontroll med Chronicles 2-tema. Vill du verkligen gå all out säljs också spelet i en traditionell Collector’s Edition, med metallbox, art book och soundtrack.

Xenoblade Chronicles 2 släpps exklusivt till Nintendo Switch den 1 december.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.