Detaljerad information om vapen – Cyberpunk 2077

Skjutvapen, cybernetiska vapen, mjukvara, närstridsvapen och målsökande kulor. Cyberpunk 2077 erbjuder till synes många metoder att ha ihjäl andra på.
Din verktygslåda av mördarvapen är omfattande.

Likt varje bra rollspel är det ofrånkomligt att ha ihjäl andra. Även om Cyberpunk 2077 erbjuder icke-dödligt våld för en no-kill genomspelning finns det så pass många roliga verktyg till ditt förfogande att det kommer vara svårt att inte pressa avtryckaren.

Bland vapnen i Cyberpunk 2077 hittar vi till synes sex olika katergorier av vapen: cyberware, melee weapons, smart weapons, tech weapons, power weapons och throwable. Utöver det finns det två kategorier av vapentillägg. I den här trailern får vi en snabb överblick av de olika kategorierna, men inte direkt någon information om vad de har för särskilda egenskaper. Men Varvat sitter på lite hemliga detaljer tack vare det senaste Night City Wire. Och vi delar gärna med oss!

Pew, pew, choomba!

Bland skjutvapnen har vi främst tech, power och smart weapons som alla fungerar lite olika. Här går vi lite hastigt genom arketyperna av eldvapen i Cyberpunk 2077.

Power weapons: Dessa är eldvapen som är mest lika dagens vapen i verkligheten. Med den särskilda skillnaden att projektilerna är så hårda att de studsar på solida ytor, vilket gör att du kan vinkla din skottlinje runt hörn eller under hinder.

Läs gärna vår övergripande artikel om allt vi vet om Cyberpunk 2077.

Tech weapons: Dessa elakingar har högteknologiska mekanismer som med hjälp av elektromagnetism slungar iväg projektilerna i sådan hastighet att de kan penetrera hårda material. Med tech-vapen kommer du därför kunna skjuta fiender bakom skydd. Eller dela dem på mitten.

Smart weapons: De perfekta vapnen för de som har fet plånbok och inte orkar sikta. Smarta vapen har system för projektiler och sikten som styr kulorna till målet, även om du siktar snett. Så länge du har fienden markerad inom målsökningsrutan, tillhörande cybernetik som synkar med vapnet så är det bara hålla ner avtryckaren och luta sig tillbaka.

Smart weapon från Kang Tao i Cyberpunk 2077.
Kang Tao är branschledande inom smarta vapen i Cyberpunk 2077, CD Projekt Red.

Cyberware: Det är bland cyberware du hittar de ikoniska mantis blades, svärdsbladen som du kan installera i dina underarmar. Lönnmördarnas dolda dolk har ingenting på dessa kraftfulla vapen. Förutom mantis blades känner vi till gorilla arms och projectile launch system. Samtliga är utvecklade av Arasaka. Sedan har vi monowire, den glödande piskan vi såg i fjolårets trailer.

Melee weapons: Gammalmodigt? Men pålitligt. Och inget signalerar ett budskap bättre än ett baseballträ med spikar. Närstridsvapen kommer i en bred variation och kvaliteter. Somliga går till och med att modifiera med giftiga klingor, elektriska ledningar och annat skoj.

Throwable: Det här kategorin tillhör med största sannolikhet granater av olika slag. Vi har hittills enbart sett en typ av granat från spelarens perspektiv, fast troligtvis finns det ett smörgåsbord av kastvapen. I dagsläget vet vi bara inte hur stort utbudet är.

Andra angreppssätt

Hittills har vi bara presenterat vapentypernas särdrag. Det finns dock sätt att ytterligare förändra och justera ett enskilt vapen. Det gör du genom attachments och weapon mods. Attachments är tillbehör du monterar på ett vapen, till exempel sikten och ljuddämpare. Troligtvis kan vi hitta kolvar och magasin här också, men det är inte bekräftat. Attachments förändrar hur ett vapen beter sig. Weapon mods däremot är mjukvara du installerar i ett vapen som förändrar ett vapens statistik, till exempel skada och träffsäkerhet. Mods kan dessutom förändra ett vapens skada och ge skotten särskilda egenskaper som exempelvis icke-dödliga skott.

Sedan har vi hacking. Om du investerar i nödvändiga egenskaper för en netrunner kan det hända att du inte har särskilt många poäng över till skjutvapen eller cyberware. Dina mest användbara vapen kommer då primärt att vara offensiv malware och hack. I tidigare material har vi sett att det går att hacka motståndare på flera olika sätt. Du kan spränga deras huvuden, låsa deras vapen och få deras cybernetik att självantända.

Med andra ord finns det gott om metoder till att ha ihjäl andra i Cyberpunk 2077, och då har vi inte ens nämnt de många olika vapentillverkarna. Personligen tilltalar handledskanonen mig, men jag tror det kommer bli väldigt roligt att testa alla möjliga vapen. Ett för varje känslotillstånd liksom.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.