Devolver Digital briljerar

Som vanligt har Devolver Digital en fantastisk, mörk humor i sin presentation. Det börjar med en massa technobabble i sann jag-vill-sälja-spel-känsla. När nina Struthers kliver in på scenen bryter hon nacken av personen i fråga, börjar svära och låta precis så som vuxna inte låter på dagis.

Hennes sarkasm och satir är uppenbar och hon förklarar hur deras spel faktiskt har snygg grafik nu, så att vi ska slippa tänka på hur dålig dialogen är skriven. Häcklingarna fortsätter och vi får se en trailer på SCUM, deras nya upplägg på survivalspel. Tänk Running Man och Hunger Games så har ni en känsla av var moralen befinner sig.

Efter trailern berättar Nina hur de tänker satsa stenhårt på loot boxes, då det finns tonvis av pengar att tjäna där. ”På Devolver Digital är vi väldigt engagerade i att prata inspirerande och passionerat om saker vi inte har en aning om.” Med deras nya modell, ”Lootbox Coin” ska de suga slantarna ur spelare och bli ännu rikare. Och de kan bara köpas med riktiga pengar, från era egna bankkonton. Publiken jublar och vissa tar av sig tröjorna.

Does the American government consider it gambling? Fuck if I care.

Efter ett gäng sarkasmer och sketcher får vi se ett till spel. Efter det ska Ninas ”son” visa upp deras egna Classic-konsol, men det visade sig vara en Dreamcast med ett Xbox-spel i. Nina ber sin assistent om hjälp, som tar fram en teleskopbatong och slår ned ”sonen”.

Efter det visar de upp Metal Wolf Chaos XD. Spelet är så häftigt att en i publiken exploderar och stänker ned Ninas vita blus med en massa blod. Det är svårt att tro att spelen är på riktigt då det känns som att de bara kastar in dem för att skapa en känsla av att de faktiskt är där för att visa upp spel. Men det spelar ingen roll. Devolver Digital är, ironiskt nog, det företag som ogillar E3 mest, men lyckas äga det totalt när de är med.

Efter presentationen kommer en person från förra E3 tillbaka. Han kommer från framtidens framtids framtid och har ögonlapp, cigarr och en superkulspruta som han skjuter ned henne med. När hon ligger och gurglar blod förklarar hennes assistent att de kan fixa henne. De kan fixa allt. Efter det får vi en Robocop-referens som är legendarisk. Vi lämnas med en cliffhanger där den fullkomligt sönderskjutna Nina kommer tillbaka som ”Nina Motherfucking Struthers”.

Devolver Digital må vara utgivare som har sin tydliga roll i spelbranschen, men deras deltagande på E3 är först och främst humor och underhållning. På helt rätt sätt. Jag har aldrig längtat så mycket efter E3 2019 som jag gör nu.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.