DualSense ger oss en försmak av PlayStation 5

Men är den verkligen snygg?

I natt släppte Sony de allra första bilderna från PlayStation 5. Eller, vi fick snarare se konsolen nya handkontroll, DualSense. Vid första anblick påminner kontrollen väldigt mycket om sin hyllade föregångare DualShock 4, fast den är vit. Designteamet insåg att DualShock 4 redan hade alla funktioner som kan krävas av en bra handkontroll och valde därför att uppdatera den, snarare än att uppfinna något nytt.

Under ytan har det dock hänt en del. Det spelarna lär märka tydligast är den finputsade skakfunktionen, så kallad haptic feedback. Nu skall gamers kunna känna hur en bil sladdar genom leran eller hur underlaget i en öppen värld ändrar karaktär. Knapparna L2 och R2 har fått något Sony kallar “adaptive triggers” som gör att du kan känna hur du, till exempel spänner en pilbåge.

Den skarpögde ser kanske att dela-knappen inte finns med på DualSense. Istället är den ersatt av en Create-knapp som är tänkt att låta innehållsskaparna dela sitt spelande på ett helt nytt sätt. Hur det fungerar mer i detalj återkommer Sony till lite senare. Kontrollen har också en inbyggd mikrofon som gör det enklare att röstchatta utan hörlurar.

Vi väntar ännu på att få se den slutliga designen av PlayStation 5, men nu när vi fått en försmak av den nya hårdvaran tror jag personligen att vi kommer att få se en vit konsol med svarta detaljer och kanske blått ljus. Vi lär få mer information om årets mest emotsedda hårdvara inom kort.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.