E-sportläger i Skellefteå under nästa vecka

Inet och Respect All, Compete fortsätter nu sin Sverigeturné för att prata god gamingkultur och skapa en positiv miljö inom e-sporten. Den 9–12 mars, under Norrlands sportlovsvecka, är det dags för läger i Skellefteå.

– Det märks att vi lyfter viktiga frågor som engagerar, ungdomarna har otroligt mycket kunskap och passion. För oss är det viktigt att besöka hela Sverige, precis som med all annan sport finns e-sportande ungdomar från norr till söder, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet i ett pressmeddelande.

Inet och Sveroks ungdomssatsning Respect All, Compete går nu in i sitt tredje och sista år. Efter fem lyckade läger är det 9 mars dags för det sjätte i Skellefteå. Som vanligt blir det förutom massor av spelträning i Counter Strike: Global Offensive, CS: GO, workshops om hur ungdomarna kan bidra med en bättre e-sportkultur samt minska hatspråk och online-mobbning.

– CS: GO är ett av världens största spel bland ungdomar, här är det extra viktigt att skapa ett positivt samtalsklimat. Våra läger har blivit alltmer populära sedan starten 2015 med bland annat fler tjejer och transpersoner, det är viktigt för oss att skapa en trygg miljö där alla är välkomna, säger Mattias von Gegerfelt, projektledare för Respect All, Compete.

Till hjälp i Skellefteå är en av Sveriges största streamers Kim ”Drayich” Larsson med och coachar, tillsammans med Josefine Wallenå och Linus Forsgren som båda var med på Overwatch-lägret i juni 2016. Lägret anordnas i samarbete med Sverokföreningarna Lanportalen och Nordskens Vänner.

Kommande läger

  • 9–12 mars 2017, Skellefteå
  • 13–16 april 2017, Kungsbacka
  • 25-28 maj 2017, Malmö

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.