Edward Baily svarar på frågor om framtiden för HyperX

Vad kan vi vänta oss under det kommande året och vad tycker han egentligen om Sverige?

Edward Baily

Kingston är kanske allra mest kända för sina högkvalitativa minnen och hårddiskar. Men en del av er känner kanske också till att bolaget satsar stort på gamingprodukter under namnet HyperX. Vi har nyligen tittat närmare på deras nya tangentbord Alloy Elite.

Under tiden jag testade tangentbordet blev jag lite nyfiken på hur man lyckas  slå sig fram på den extremt konkurrensutsatta hårdvarumarknaden. Därför var det extra roligt att vi under DreamHack fick möjlighet att ställa några frågor till HyperX egen Edward Baily. Ed, som han också kallas, är ny i rollen som affärsutvecklare på HyperX och det märks att han i själ och hjärta är en gamer som vill dela med sig om sin filosofi kring hårdvara till andra spelare.

Berätta om din roll på HyperX.

– I min nya roll på HyperX hanterar jag samarbetet med de stora återförsäljarna i Noden och Benelux, så som Komplett, Elgiganten och andra liknande kedjor. Innan dess jobbade jag som European Business Manager och hade ett övergripande ansvar när HyperX lanserades på marknaden. Just nu är det extra roligt att kunna jobba närmare våra kunder samtidigt som vi utökar både antalet produkter och marknadsandelar. 

Vad gör HyperX produkter unika om man jämför med liknande hårdvara i samma prisklass?

–  Jag tror att i sticker ut något jämfört med konkurenterna om man tittar på antalet timmar vi lägger ner på att testa våra produkter. På vårt huvudkontor i Kalifornien har vi tillgång till flera olika fokusgrupper. Vi har knutit till oss egna e-sportlag, influencers, skolelever och högskolestudenter. Vi läser också mänger av recensioner av våra produkter för att se vad vi kan förbättra till nästa produktlansering. Vårt mål är alltid att leverera hårdvara som både presterar bra, har hög kvalitet och dessutom ser bra ut, men inte kostar skjortan att införskaffa.

Om du bara fick rekommendera en produkt från HyperX, vilken skulle det vara?

– Utan tvekan vårt bäst säljande headset HyperX Cloud II. Jag tycker att den produkten har allt en pro-spelare vill ha – grymt ljud, bekvämt, snyggt och av hög kvalitet. Dessa saker gör att proffsspelare använder Cloud II över hela världen. Ett exempel är ”Olofmeister” som bar just det headsetet flera år innan vi började samarbeta med honom.

Vad kan du avslöja om framtiden för HyperX?

– Just nu är det väldigt roligt att jobba för HyperX. Vi har mer än fördubblat våra marknadsandelar det senaste året och inför nästa år planerar vi att lansera ännu fler produkter. Vi kan också vänta oss att få se lite tillbehör till konsoler under det kommande året.

Så, vad tycker du om Sverige och DreamHack hittills?

– Jag älskar Sverige! Ert land har legat mig varmt om hjärtat sedan jag kom hit för första gången för fem år sedan under Dreamhack Summer. Då bodde vi i några sommarstugor intill Vättern. Den första kvällen var ganska speciell. Vi grillade vid stranden tillsammans med några LoL-spelare. En av dem var ”Ocelote” från SK Gaming. Det var härligt!

Sista frågan. Vilket är dit favoritspel genom alla tider?

–  Bra fråga… Jag är nära att säga FIFA, men det får ett hedersomnämnande. Men jag måste nog välja något som verkligen summerar min barndom och även senare tiden, så det måste bli Grand Theft Auto. Jag kommer ihåg hur jag spelade GTA på min PC för 16 år sedan! Rockstar har gjort ett fantastiskt jobb med serien sedan dess. Det kan spelas när som helst och det finns alltid något nytt att göra. 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.