Elder Scrolls Online – frågor och svar

Zenimax Online håller för jämnan frågestunder där de svarar på några av de frågor som spelare skickar in och i det senaste inlägget har utvecklarna svarat på en blandad kompott av frågor som är aktuella.
Vi får bland annat veta att den amerikanska megaservern har underhåll tisdagar och torsdagar 08:00 på morgonen EST (01:00). För den europeiska megaservern, som för tillfället är i Amerika, är det underhåll tisdagar och torsdagar 05:00 BST (06:00). Underhållens varaktighet varier men enligt utvecklarna ”bara i några timmar”.

Inlägget gav även lite klarhet i hur tanking (spelstil som går ut på att få fienderna att anfalla en specifik spelare, kallat aggro) fungerar i ESO. Till skillnad från många andra onlinerollspel där spelare har flera egenskaper som genererar aggro, finns det för närvarande enbart två egenskaper i ESO som erhåller aggro: Puncture från svärd-och-sköld-trädet och Inner Fire från Undaunted-trädet. I gruppstrider gäller det för tanken att använda dessa egenskaper när det behövs, annars riskerar denne att förbruka sina stamina och magicka-resterver. I ESO är det viktigt att de andra gruppmedlemmarna hjälper till att styra striden med hjälp av hämmande effekter, så kallad crowd control, som t.ex. Dark Talons, Encase, Sparks eller Bombard. Min rekommendation är att tanken koncentrerar sig på den största och farligaste fienden medan de andra  oskadliggör de svagare.

Det är idag känt att vissa spelare är extra giriga. Dessa så kallade ninjor letar febrilt efter skattkistor medan de andra i gruppen slåss för sina liv. Som det är nu erhåller den spelare som först låser upp kistan allt innehåll vilket frustrerar mig själv och många andra spelare. Så vad det gäller kistor fick vi veta att Zenimax i Craglorn-uppdateringen kommer ändra så att alla gruppmedlemmar delar på innehållet i kistorna och att det för varje spelare slumpas fram föremål.
För övrigt har Zenimax Online meddelat att Craglorn snart är här men någon specifik annonsering har vi ännu inte fått.

Om du skulle vilja fråga utvecklarna något vill de gärna att ni använder den här mejladressen: community@elderscrollsonline.com

The Elder Scrolls Online finns ute nu till PC och Mac. Versionerna till Playstation 4 och Xbox One är försenade från juni med cirka ett halvår.

För fler artiklar om ESO klicka på taggen nedan.

Skulle de angivna tidsskillnaderna vara fel, erigerar jag en ryggrad av ursäkt, som argonierna säger.

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.