En tidlös ikon förenar sig med classic-familjen

C64 får ett återuppvaknande med släppet av C64 Mini. Utvecklad av Retro Games Ltd., släppt av Koch Media – C64 Mini är en fullt licensierad nytagning av en av 80-talets mest populära spelplattformar.

Med halva storleken av sitt original är C64 Mini smidigare och låter dig koppla in konsolen direkt i din TV. En klassisk joystick ingår som du kopplar in i en av de två USB-portar som finns på konsolen. Alla spel är installerade i själva plattformen (precis som med classic-versionerna av NES och SNES) och låter spelare uppleva gamla klassiker från förr, antingen själv eller med en vän.

Commodore 64 släpptes 1982 och skulle komma att dominera marknaden för hemdatorer och spel under sagda årtionde. Miljoner enheter såldes runtom i världen och har en särskild plats i hjärtat hos många 70- och 80-talister.

35 år senare gör den en comeback med C64 Mini som inte bara har stöd för moderna TV-apparater med HDMI. men även spel som var med och formade mångas uppväxt.  Detta inkluderar spel från utvecklare som Epyx, Gremlin Graphics, Hewson och The Bitmap Brothers. Med spel som California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe, Paradroid och Impossible Mission finns det en del att bränna tid på. De flesta av spelen har fått betyg över 90% av ledande publikationer för sin tid, där många av spelen även vunnit priser. Från sport till pangpang, plattformare och pussel – det finns en hel uppsjö av titlar som bör göra den mest inbitna retrofantasten lycklig.

Som sig bör med en hemdator kan du även koppla in ett vanligt USB-tangentbord och använda med konsolen för att bl.a. programmera nya spel. C64 Mini kommer dyka upp i butikerna i början av 2018, med en preliminär prislapp runt 800 kr.

Så vilka spel får vi?

I alfabetisk ordning presenterar vi:
AlleyKat
Anarchy
Armalyte: Competition Edition
Avenger
Battle Valley
Bounder
California Games
Chip’s Challenge
Confuzion
Cosmic Causeway
Creatures
Cyberdyne Warrior
Cybernoid II:
Cybernoid: The Fighting Machine
Deflektor, Everyone’s A Wally
Firelord
Gribbly’s Day Out
Hawkeye
Heartland
Herobotix
Highway Encounter
Hunter’s Moon
Hysteria
Impossible Mission
Impossible Mission II, Insects In Space
Mega-Apocalypse
Mission A.D
Monty Mole, Monty on the Run
Nebulus
Netherworld
Nobby the Aardvark
Nodes Of Yesod
Paradroid
Pitstop II
Rana Rama
Robin Of The Wood
Rubicon
Skate Crazy
Skool Daze
Slayer, Snare
Speedball
Speedball II: Brutal Deluxe
Spindizzy
Star Paws
Steel
Stormlord
Street Sports Baseball
Summer Games II
Super Cycle
Temple of Apshai Trilogy
The Arc Of Yesod
The Revenge
Thing Bounces Back
Thing on a Spring
Trailblazer
Trailblazer II
Uchi Mata
Uridium
Who Dares Wins II
Winter Games
World Games
Zynaps.
 

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.