eSport större än NHL, NFL och MLB – tillsammans!

Virtual och augmented reality tar över nätet

Fenomenen virtual reality och augmented reality skapar allt mer hype på nätet. Sedan januari 2015 har exempelvis inlägg på Twitter som handlar om antingen virtual eller augmented reality ökat med hela 548 procent. Samtidigt har så kallad eSport nu fler följare i sociala medier än de stora amerikanska idrottsligorna NFL, NHL och MLB tillsammans. Det framgår av den nya rapporten Adobe Digital Insight Gaming Report från Adobe.

Virtual reality (VR) och augmented reality (AR) är två fenomen som diskuteras flitigt på nätet. Sedan Adobe började mäta antalet inlägg om VR och AR på Twitter i januari 2015, har dessa mer än femdubblats. Det visar den nya rapporten Adobe Digital Insight Gaming Report, som handlar om datorspel, gaming och eSport.

– Det råder en enorm VR- och AR-hype just nu. I takt med att tekniken utvecklas ser företag och marknadsavdelningar över sina möjligheter att profilera sig på nya sätt. De kan exempelvis samarbeta med innehållsleverantörer eller utveckla egna VR-program för att hoppa på trenden, säger Imran Afzal, nordisk marknadschef för Adobe Marketing Cloud.

eSport större än NFL

Av rapporten framgår även att eSport nu har fler följare än stora amerikanska idrottsligor som NFL (National Football League), NHL (National Hockey League) och MLB (Major League Baseball). Sedan förra året har eSport blivit allt mer omtalat i sociala medier och i Europa har antalet inlägg på ämnet ökat med 40 procent, vilket är mer än i Asien och Nord- och Sydamerika.

e-sportstats

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.