Faction Rally är igång – Destiny 2:s egna splatfest

Välj mellan Future War Cult, New Monarchy och Dead Orbit och tävla om skryträttigheter och ett särskilda vapen bara de säljer. Gör aktiviteter i deras namn och få loot på köpet.

Faction Rally är en ny aktivitet i Destiny 2 i vilket spelare svär sin lojalitet till en av tre fraktion, gör gärningar i deras namn och har chansen på häftig loot i processen – däribland en av tre särskilda vapen som belöning till vinnarna. Må de bästa vinna!

För att hjälpa sin fraktion att vinna behöver du först svära lojalitet till ett av dem, varpå du får en buff. Denna buff gör att du erhåller tokens när du gör diverse aktiviteter. Crucible, Raid, Lost Sectors, Public Events och Strikes. Dessa tokens lämnar du in hos fraktionens ledare för att få lootengrams. Varje gång du får en engram att öppna räknas det till fraktionens poängtal. I slutet av veckan, reset förmodligen, avgörs det vilken fraktion som vinner. Vinnaren säljer sin fraktions särskilda vapen för 1000 glimmer, medan förlorarna får lägga 50 000 för sitt.

The usual suspects

Arach Jalaal, Lakshmi-2 och Executor Hideo har på något sätt överlevt angreppet på mänskligheten och återvänder nu för att samla mäktiga guardians under sin politiska fana. Dead Orbit, gruppen som tror att Jorden och Vintergatan är dömd, vill samla resurser för att kunna bosätta sig i nya stjärnsystem; Future War Cult tror istället att krig är ett konstant flöde i existensen och tycker istället att resurser ska samlas för att förutse krig och även vara den första som angriper; New Monarchy vill istället försvara Jorden och mänskligheten på plats och tror att en enad mänsklighet är stark.

Varje fraktion erbjuder i tävlingen ett särskilt vapen som ska vara incitamentet att gå med. Dead Orbit erbjuden en stark scout rifle, Future War Cult en pulse med explosiva Dragonfly-perken och New Monarchy en helautomatisk sidearm. Av vapnen har Future War Cult och Dead Orbit de bästa, medan New Monarchy erbjuder snyggare armor.

Luffare och kungar

I Destiny ett var Dead Orbit utan tvekan den mest populära fraktionen då de erbjöd de ”snyggaste” färgerna att sätta på sin utrustning, men personligen har jag alltid tyckt att de ser ut som rymdluffare och emo kids i sin smutsiga gear och svarta färger. Å andra sidan har Future War Cult, som jag själv alltid stått med, sett ut som en retrofuturistisk Sibylla. New Monarchy har alltid sett best ut i min mening, men inte haft mycket användbart att erbjuda.

I Destiny 2 kvarstår mycket av stigman i varje fraktion, men med de särskilda vapnen blir det ändå svårt att välja. New Monarchy har bättrat sig och erbjuder de mest frodiga rustningarna med guld i sömmarna, samt en arsenal av Suros- och Häkkevapen. Future War Cult satsar på vapen ur Omolon serien och rustningar och shaders som är meh. Dead Orbit ser fortfarande ut som luffare, men är de enda som erbjuder svarta kulörer. Deras vapen är en blandning av Veist och gammalt, men funktionellt skrot.

Se bilder nedan för en förhandsvisning.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.