De fem bästa sakerna från Bethesda: E3 2017

Tjugo sekunder.

Det tog tjugo sekunder innan Pete Hines klämmer ur sig att det är något vi inte tidigare sett. Jo tack, det har vi aldrig hört förr. Bortsett från undermålig och uttjatad retorik är ändå Pete bra och Bethesdas konferens är hittills den mest underhållande av dem. De har, i stil med Nintendos Treehouse-koncept, skapat ett eget litet event av hela grejen och från start får vi kliva in i “Bethesdaland”. Där får vi en rundtur av deras olika nyheter genom färgglada illustrationer och klämkäcka röster, med tillhörande musik. Pete snackar lite i början och lite i slutet, sedan är det bara spel, trailers och nyheter. Jag gillar det upplägget. De ser till att effektivisera den tid de har.

Mitt första intryck var dock lite klent då allt gav min Melodifestivalvibbar – Precis som musiktävlingen ifråga får vi (till en början) mer repetition av det vi redan har, med saker som inte är unikt för tillställningen ifråga. Det råkar bara offentliggöras just då. Det är allt. Vi får nyheter vi vanligtvis ser i någon blogg eller youtubekanal vilken dag på året som helst och det är helt enkelt inte E3-material. Om en månad kommer du undra om du läste det på IGN på lunchrasten eller såg det på en av de största spelmässorna som hålls årligen.

Tack och lov vänder det här och mycket av deras innehåll var ändå förvånansvärt underhållande att titta på. Med det sagt hoppar vi raskt in på listan:

5: Bethesdaland

Allting går i en sån där klämkäck 50-talsvibb som blivit synonymt med Fallout-spelen och när den där hurtiga radiorösten börjar prata om festivalens olika sevärdheter är det ändå underhållande att se. Det är inte det vanliga och det sticker ut litegrann och det är helt klart en bra väg att gå när det kommer till att fånga publiken. Nintendo applåderar säkert medhållande i bakgrunden fr¨n sin trädkoja.

 

4: Dishonored – Death of the Outsider

Bethesdas presskonferens var extremt kort och det har varit svårt att hitta tillräckligt med punkter till den här listan, så även om jag inte är intresserad av Dishonored (testade första, men tröttnade) så tycker jag ändå att allt jag sett från uppföljaren har haft en viss lockelse. Det nya DLC-äventyret, titulerat “Death of the Outsider” ser riktigt snyggt ut och vi får se en dam med övernaturliga krafter gå lös på besättningen på en båt.

3: Reklamen för Liesel

Vad fan tittar jag på?! Som PR för det kommande Wolfenstein II är det här helt lysande. Det är överdrivet på helt rätt sätt och blir minnesvärt av sin absurditet. Jag kan inte låta bli att tycka det är fenomenalt, bara därför.

 

2: Wolfenstein II

Ja, vad ska man säga. Storyn fortsätter och vår skjutglade protagonist har stött på lite hinder på vägen, för att uttrycka det milt. Allteftersom trailern fortsätter blir det bara mer och mer underhållande och jag är genuint sugen på att spela det här spelet nu, tack vare den story och karaktärsporträtt som vi får. Allting påminner mig om Inglorious Basterds och den galenskap som Tarantino har kokat ihop där. När allt avslutas (spoiler) med att en kvinna, gravid med tvillingar, står på knä och upprepat hugger en död nazisoldat med en kniv (bajonett?) och en kille pratar med en tecknad kameleont som blixtrar i olika färger av den LSD han tagit. Jag kan inte låta bli att le och hålla med Pete Hines – det här är “fucking bananas”.

1: The Evil Within 2

Jag anmärkte på låtvalet i Metro Exodus tidigare och The Evil Within 2 gör i princip samma sak, fast bra. De använder en bekant låt, på ett sätt som är allvarligt, men deras revision av Ordinary World ger en helt annan känsla till trailern. Det känns genomtänkt och snyggt och tillsammans med den lavin av mind fucks som möter oss i videon är det svårt att inte tänka på Kojimas översuggestiva trailers till Death Stranding. Tankarna går osökt till Silent Hill också och det är knappast negativt i det här fallet. Vad The Evil Within 2 faktiskt kommer erbjuda återstår att se, då det första spelet mottogs med en rejäl hype, bara för att falla ganska hårt hos många spelare. Vi får se om rätt lärdomar har dragits här.

Nu är klockan lite över nio på morgonen och om jag ska undvika hallucinationer av sömnbrist kan det vara läge att lägga sig nu. God morgon, kära läsare.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas.Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.