De fem bästa sakerna från Nintendo: E3 2017

Nintendo kör som vanligt på deras Treehouse från annat håll, så vi får en redigerad och väldigt artig presentation av deras titlar. Självklart fanns det folk på plats på själva mässan som visade oss mer av spelen också.

De visade en trailer på det nya Kirbyspelet. Blev påmind om hur mycket bättre originallåten är med sitt höga tempo och glada melodier. Den nya versionen är intetsägande reklamtråkig. Spelet i sig såg bara ut att vara mer av vad vi har sett tidigare. Om det här tilltalar något är det antingen för att de är fans av serien eller för att de bara MÅSTE ha mer Kirby, oavsett hur lika det är det som kommit tidigare.

Pokken Tournament till Switch visades upp och efter att ha hört den japanska uttalet av ”Pokken Tournament” femton gånger på en minut vi fick se lite mer av vad spelet kommer erbjuda.

I väntan på nästa Mariospel (plural) fick vi se Yoshi, som hade sådär barnvänlig plonkmusik med lite blockflöjt i en väldigt trög bpm. Tänk er att hissmusik har en trekant med en burk sömnpiller och ett sår i gommen – den här musiken är deras oönskade kärleksbarn. Spelet i sig kan säkert vara roligt men trailern kändes mest bara menlös. Musiken bidrog starkt till att få det att verka otroligt trist och intetsägande. Lite roligt att se Yoshi få sitt första, officiella spel, dock. Jag kan inte räkna in Yoshi’s Island och liknande, då de ändå är baserade på en gimmick (eller helt enkelt hade andra titlar innan släpp). Nu känns det åtminstone som han har fått sitt egna spel inom universumet.

Det kommer även en DLC till Breath of the Wild. Den kommande DLC:n är den först av två som planerats och släpps till både Switch och WiiU. När vi ändå är inne på ämnet kan jag nämna att det såklart kommer ett gäng amiibos från spelet också.

Mario & Luigi Superstar Saga visades upp, tillsammans med Bowser’s Minions. Superstar Saga är det gamla spelet till Game Boy Advance som gör en återvändo, uppdaterat för 3DS. Jag har inga problem med remakes om det känns befogat och med tanke på att spelet är 14(?) år gammalt nu (känn er gamla!) så känns det ändå lite befogat att göra en remake till en aktuell konsol Bowser’s Minions är en parallell berättelse som är det nya tillskottet till spelet, men låter dig ta del av storyn från ett annat perspektiv. Spelet känns mer strategiskt ochger en lite annorlunda upplevelse av spelet.

5: Fire Emblem Warriors

Ytterligare ett mushouspel – mitt guilty pleasure. Till skillnad från Fire Emblem Heroes och andra spel i serien är det här ett tempoladdat, köttigt massive hack’n’slash. Trots att det är ett ganska oinspirerat upplägg idag känner jag ändå ett litet (litet!) intresse för detta. Jag hade jätteroligt med Dynasty Warriors 4 och det är ett helt okej tidsfördriv i brist på något mer givande. För spelare av Fire Emblem-serien kan det bli ovant att spela det här, då det har ett helt annat upplägg än det turbaserade taktikspelandet som serien annars ger. Warriors har dock en massa detaljer och easter eggs som kommer kunna förtjusa fans av originalserien och vi får helt enkelt se om det här spelet kan stå på egna ben, eller bara är en urmjölkning av ett känt varumärke.

4: Arms

Arms är en titel vi redan hört och sett en hel del ifrån. Typ…recenserat det. Det här hamnade bara på listan för att jag är lite nyfiken på spelet och jag behövde något för en femte plats, så grattis, Arms! Ni fick en tyck-synd-om-plats på listan. Allt salt åsido – det är lite roligt att se ett PvP-spel som verkligen utmärker sig som ett sådant. Vi har sett en mängd olika Smash Bros genom åren och det har varit det regerande versus-spelet hos Nintendo, som annars är mer fokuserade på co-op och äventyr för en person. Jag tror inte att det här kommer konkurrera med Smash Bros nödvändigtvis, men det erbjuder den typen av variation som många säkerligen har väntat på. Med en splitscreen blir det inte samma övergripande känsla som sidscrollade fightingspel (som t.ex. Smash Bros-serien och Street Fighter-serien) har. Det känns inte för trångt med en delad skärm och jag tror att det här spelet kan erbjuda en del intressant i framtiden, både vad gäller banor och karaktärer.

3: Super Mario Odyssey

När Mario tittade fram fick i ett spel som känns som en blandning av Mario 64 och Mario Galaxy. Det här är ungefär vad vi kan förvänta oss av ett nytt, stort Mariospel. Galaxy älskades av många och Odyssey spelar i samma liga. Känner vi Nintendo rätt kommer spelet ge oss en hel del roliga spelelement och annat roligt. Av det gameplay som visades känns det definitivt så.

2: Samus Returns

Ett av de bästa Metroidspelen jag spelat var inte ens från Nintendo, då det var ett spel skapat av fans. Förra året hann några av oss ta del av AM2R – Another Metroid 2 Remake, vilket var fantastiskt snyggt och det var fantastiskt att få uppleva en så viktig del i spelserien igen. Nintendo har nu gjort slag i saken och visat oss deras reimagination av Metroid: Samus Returns. Spelet släpps till 3DS och använder polygongrafik istället för klassiska sprites. Spelet använder dock samma bandesign som tidigare (castletroid) men är nu i 2.5D istället. Det ser riktigt snyggt ut och tillsammans med första platsen på den här listan är det här något som har varit väldigt efterlängtat.

1: Metroid Prime 4

Fy…fan. Det här är vad många fans har längtat efter, särskilt efter den psykiska misshandeln Federation Force erbjöd förra året. Vi fick inte mer än en titel och den ikoniska melodin, orkestrerad i den Primetypiska stilen, men det räcker. Det här är Nintendos svar på Square Enix reveal av remaken på Final Fantasy VII förra året – vi behöver inte mer än en bekräftelse på att serien kommer fortsätta. Metroid Prime 3 släpptes för tio år sedan och nu kommer vi äntligen få ett nytt kapitel i serien som är en av de största för Nintendo. Jag har sett mycket som känns intressant och häftigt, men när det kommer till hype vinner Nintendo i år.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.