De fem bästa sakerna från Ubisoft: E3 2017

Första timmen är slösnack i en soffa och ger inget intressant känner jag. Det är lite klipp på Steep som vi redan sett, lite snack om tävlingar i Just Dance och lite info om Rainbow Six 6, men kände mig mest rastlös när jag såg det. Avslutningsvis, innan själva presskonferensen, fick i ett montage med galna grejer spelare har gjort i diverse spel och jag har redan sett det hundratals gånger på youtube. Kul grej, men jag förstår inte poängen med det här. Med låga förväntningar drog det igång och det här är vad jag gillade bäst:

Självklart visade Ubisoft upp den senaste titeln i serien som har blivit en av deras (numera) reguljära kassakor – Assassin’s Creed: Origins. Vi fick se en snygg trailer som håller måttet för vad cinematiska AC-trailers har gett oss tidigare, men rent spelmässigt kändes det mest bara som en variation på vad vi sett tidigare. Det som känns intressant för en uppföljare är vad de har gjort nytt för mig och jag vill fortfarande se mer av det nya, inte bara nya miljöer och utseenden. Med en falk som hjälper dig tagga fiender och rekognosera området du tänker infiltrera har de gett oss något nytt, men om det bara blir samma spel igen känns det lite tråkigt. Jag säger inte att det kommer bli en upprepning på vissa tidigare titlar, men jag har inte fått det bekräftat att det inte kommer bli det heller.

Efter det fick vi en genant uppvisning av Just Dance. Jag säger inte att det var dåligt, men jag tycker bara att det är lite cringevarning när det blir dansuppvisningar såhär. De var duktiga, ja. Det är relaterat till spelet ifråga, ja. Men jag tycker bara det är fantastiskt tråkigt och känns som en krystad typ av underhållning. Ungefär som när mammor och pappor försöker prata som deras tonåringar för att visa att de kan vara ”hippa” och ”coola” också. Vi fick även se Starlink: Battle for Atlas, ett spel som kommer dränera plånböcker hos föräldrar runtom i världen. Av trailern att döma använder du nämligen en massa tillbehör i form av spelfigurer och andra små saker som kan råka dammsugas upp.

5: South Park: The Fractured but Whole

Att se nästa South Park Spel kändes lite skoj, dock. The Fractured Butthole…förlåt, The Fractured BUT WHOLE, har vi redan sett tidigare, men då South Park är sådär härligt stört var det kul att se lite av det. Det enda som intresserar mig av det här är att jag kommer kunna ha en del roliga let’s plays att se fram emot. Jag hade riktigt skoj när jag tittade på Stick of Truth, men har aldrig känt lust att spela det själv. För fans av serien är det nog desto större nyheter.

4: Skull & Bones

Teamet från Singapore gav oss en försmak på en titel de har jobbat på i form av vad som verkar vara ett sjösatt piratspel vid namn Skull & Bones. Inspirationen kommer från Assassin’s Creed: Black Flag, vilket märks av. Skull & Bones är ett taktiskt PvP-spel som får sin beskärda del av oblygt smicker från en ur teamet. Vi fick även se en 5v5-match i PvP där vi får se lite mer av det, men utan något som ger en bra bild av spelets gameplay, vilket är synd.

3: Mario+Rabbids: Kingdom Battle

När de väl tar scenen känns det äntligen som att det drar igång. De startar med lite snack om Rabbids och deras kombo med Mario, där en av Nintendos absoluta giganter, Shigeru Miyamoto, medverkar som gäst. Det är en lite intressant kombo att ta del av, särskilt då det inte är en osannolik sådan, men absolut inte förväntad heller. De leker lite med leksaksvapen från spelet och är awkward, samt låter Miyamoto-san säga vad han tycker om Rabbids innan de börjar prata om Mario+Rabbids: Kingdom Battle. Spelet är turbaserat med strategiska inslag och det ser riktigt underhållande ut. Rolig spelmekanik, fin grafik och kan säkert sluka x antal timmar för spelare.

2: Far Cry 5

Sedan – äntligen – kom trailern många av oss har väntat på. Far Cry 5.
Vi fick se gameplay, vilka karaktärer vi får med oss, bl.a. en krypskytt som kan ge eldunderstöd, en vovve som kan distrahera fienden och hämta vapen åt dig, m.m. Du kommer även kunna spela spelet med en kompis och efter att ha sett allt som trailern visade (som f.ö. är en av de bättre trailers jag sett från E3 i år) känns det faktiskt riktigt lockande. Det här känns som ett bra exempel på hur en visar upp de nya mekanikerna som tillkommit, som får gameplay att få en ny, fräsch känsla. Visst, jag kan ha fel, men Far Cry 5 lyckades åtminstone få mig intresserad.

1: Beyond Good and Evil 2

Ni vet redan hur jag ställer mig till nya IP:s och att få se lite nytt tänk. Mycket känns som upprepningar av samma sak om och om igen, men när de visade upp en cinematisk trailer på Beyond Good and Evil 2 blev jag genuint förtjust. Det ser riktigt häftigt ut och är en oas och frisk fläkt av innovation i en annars relativt blaskig djungel av upprepningar och fluff. Det här är definitivt ett uppföljare jag kan ställa mig bakom, mycket för att det är runt 15 år sedan vi sist såg spelet. Enligt många är det här en insta-win av Ubisoft och jag kan förstå den idén. Det är sånt här vi vill se på mässor! Vi fick ingen gameplay och det är jag helt okej med, då själva bekräftelsen av spelet är mycket i sig. Det fyller definitivt sin funktion och av allt jag sett hittills är det här det i särklass bästa hittills.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.