Fem piratfilmer att se innan Sea of Thieves

Pepp på Sea of Thieves? Det är vi också, därför har vi sammanställt fem filmer som du kanske vill se innan du ger dig ut på dina egna piratäventyr.

Ah, livet till havs är något som alltid lockat människor. Från sjöfarare och färjor till Finland, till vita duken eller närmsta videobutik. Den 20 mars får spelare möjligheten att leva livet som en sjörövare i onlinespelet Sea of Thieves. Spänning och äventyr är något som alltid förknippats med piraterna och som romantiserats i böcker och filmer.

Klicka in här om du undrar vad Sea of Thieves är.

Längtan efter att styra en egen skuta och segla haven på jakt efter glömda skatter är stark. Därför har vi sammanställt en lista på fem pirat- och sjöfartsfilmer att värma upp med. Här finns något för alla, stora som små pirater. I ingen särskild ordning, presenterar vi fem piratfilmer att se innan Sea of Thieves.

Sinbad: Legenden om de sju haven (2003)

I denna tecknade äventyrsfilm från Dreamworks följer vi den ökända piraten Sinbad och hans besättning när de kämpar för att rentvå sina namn från stölden av den mystiska Fredsboken. På sin resa för att hämta tillbaka boken från gudinnan Eris stöter de på monster och andra faror. Filmen röstas av bland annat Brad Pitt, Chatherine Zeta-Jones och Michelle Pfieffer.

Master and Commander: The Far Side of the World (2003)

I denna inte så mycket piratfilm, ser vi Russel Crowe i rollen som Kapten Jack Aubrey av den brittiska flottan. Under krigen mot Napoleon gör Kapten Jack allt för att rädda sin besättning och besegra ett mäktigt franskt krigsfartyg. Mycket drama och action utlovas i denna sjökrigsfilm. Förutom självaste Russel Crowe ser vi även Paul Bettany och James D’Arcy.

Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl (2003)

Ännu en från 2003: filmen som gjorde Johnny Depp till en piratikon är ett måste för alla blivande pirater. Inte nog med att den är full av piratlingo, fäktning och sjöslag, det erbjuder även humor, specialeffekter och bra musik. I dag finns det inget mindre än fem filmer om Kapten Jack Sparrow, vilket är två, tre filmer för mycket, men en sjätte film är dessutom i produktion. Folk älskar visst Pirates of the Caribbean. Tillsammans med Johnny Depp ser vi också Geoffrey Rush, Orlando Bloom och Keira Knightley.

Piraterna! (2012)

En sanslöst rolig piratfilm i claymation från genierna bakom Wallace and Gromit. Piratkaptenen, ja han heter så, ska i detta äventyr ge sig av för att vinna första pris i Årets pirat-tävlingen. Jakten på en stor prissumma tar Piratkaptenen och hans besättning från Karibien till Londons smutsiga gator. De svenska rösterna görs av Daniel Sjöberg, Katrin Sundberg, Gustaf Hammarsten med flera. Ser du den hellre på engelska bjuds du på skådespel från bland annat Hugh Grant, David Tennant och Martin Freeman.

The Crimson Pirate (1952)

För den som gillar klassiska filmer står nog den här på toppen av piratfilmer. I The Crimson Pirate stjäl Kapten Vallo ett brittiskt krigsfartyg och blir inblandad i diverse kriminella och äventyrliga händelser. Det här är en klassisk matiné för retroälskaren. I rollerna ser vi Burt Lancaster, en av de största Hollywoodstjärnorna på 1950-talet, som den charmiga piratkaptenen; Leslie Bradley som antagonisten Baron José Gruda; och Eva Bartok som den vackra och modiga Consuelo.

En droppe i havet

Filmerna i listan är några av mina personliga favoriter och möjligen inte vad du tycker om. Dessutom är de bara ett fåtal av alla de piratfilmer som finns där ute. Serien Black Flag på Netflix finns för dem som vill binge något i pirattema. Vidare finns det filmer som utvecklar temat, som till exempel Trasure Planet, en omtolkning av romanen Treasure Island.

Vilka är dina favoriter?

Nästa vecka på tisdag kan du se fram emot något nytt att inspirera dig inför releasen av Sea of Thieves, så håll till godo!

Sea of Thieves släpps den 20 mars till Xbox One och PC via Microsoft Store.

 

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.