Fem uppdrag du inte vill missa i The Elder Scrolls Online: Summerset

Dessa är några av mina favorituppdrag i Summerset. Inte möjligtvis för att belöningarna är bra, utan för att de berättar något om folket, kulturen och Summersets historia. Om du gillar The Elder Scrolls, då vill du inte missa dessa quester.

The Elder Scrolls Online: Summerset har funnits på PC och Mac via early access i snart en vecka. Jag har njutit av att spankulera längst vägar och gränder i alvernas hemland, nyfiket utforska bäckar och stränder. Med så mycket att göra i Summerset har jag inte hunnit genomföra alla uppdrag som finns tillgängliga, däremot har jag hitta några favoriter som jag tror andra spelare kan uppskatta. Därför vill jag dela med mig av fem uppdrag som jag tycker du bör uppleva i Summerset.

De här uppdragen är inte särskilt långa eller svåra att ta sig genom, utan går att klara av själv på en halvtimme.

Läs gärna om min förhandstitt av The Elder Scrolls Online: Summerset.

Blod och vin

Russafelds druvfält.

Inte långt från där äventyret på Summerset börjar hittar du en i Tamriel välkänd vingård: Russafeld. Där hittar du flera vinodlingar, fabriker, bostäder för anställda och en stor herrgård. Deras vin är bland den mest populära i regionen och har även ett starkt exportvärde. Men någonting har hänt när du rider upp till gården. De anställda viskar i bakgrunden och en konkurrent står vid sidan av, relativt nöjd. På marken utanför godset ligger en kropp med en pil i bröstet. Två alver i dekorerade rustningar står intill och dividerar.

I Russafeld startar uppdraget Old Wounds, en mordgåta som du får hjälpa till att lösa. Enligt alvisk lag ska två brottsutredare rådfråga en tredje part för att kunna genomföra och avsluta en utredning. Till en början verkar mördaren vara uppenbar, men uppdraget tar en twist i slutet och överraskar. Vad jag tycker utmärker denna quest är att Lorne, en av inspektörerna, gestaltas fenomenalt av sin skådespelerska. Beroende på hur du valt att spela, kan Lorne vara en av de första nya röstskådespelarna du stöter på och om du som jag tröttnat lite på vanilla-rösterna, lär du blir positivt överraskad.

Bakom masken

Stora scenen.

Hamnstaden Rellenthil är berömd för en sak och enbart en sak, gycklargruppen House of Reveries. När du först anländer till staden möter du på en bedrövad kvinna som letar efter sin tvillingbror. De båda är utmärkta magiker som blivit erbjudna höga positioner inom staten och systern vill inte att de missar chansen. Hon misstänker att brodern anslutit sig till gycklargruppen, vilket är en skam enligt henne. Det blir därför upp till dig att infiltrera sällskapet och rädda hans karriär.

Uppdraget heter Manor of Masques och är intressant för att det utforskar det alviska adelssamhället och hur underhållare som House of Reveries erhåller en hög status inom kulturen trots att folk ser ner på dem för deras grundlösa passion. Uppdraget utforskar också innebörden av identitet, då varje gycklare måste förkasta sitt namn och tidigare liv för att hänge sig underhållning, konst och passion. Varje gycklare har därför ett artistnamn och mask – och att avslöja någons tidigare identitet eller ansikte resulterar direkt i avvisning.

Gammalt salt

En bit längst kusten vid Rellenthil hittar du en orolig fiskardotter vars far varit ute till havs längre än vad har brukar. Hon förklarar att det inte är helt ovanligt att mannen somnar under fisketurerna, men hon har på känn att något är på tok. Hon erbjuder dig sin segelbåt och ber dig resa till korallrevet där han och hans besättning brukar fiska. Hennes intuition stämmer och du måste hjälpa den gamle mannen och hans besättning därifrån.

Uppdraget, som heter Lost at Sea, är bara en sådan quest som känns som ett riktigt mikroäventyr. Det är placerat i en delve, en dungeon, men för ovanlighetens skull är området utomhus och öppet, till skillnad från spelets traditionella labyrintliknande delves. Det ger en känsla av att vara på en resa snarare än att kika in i en grotta. Dessutom är fiskarpappan en alv med brittisk accent och du hittar inte många av samma virke i Summerset.

Wasten Coraldale är ett vackert område dit kärlekspar i vanliga fall reser för lite romantik.

Djurrättsaktivism

I utkanten av Shimmerene ligger det Kungliga minageriet, ett zoo för adeln. Platsen huserar några av Tamriels mest exotiska djur för allmänheten att beskåda. Tigrar från fastlandets djungler, dune rippers från Hammerfells öknar och mammutar från det karga nordländerna. Men juvelen i djurparken är drottningens egna enhörning vid namn Lotus. Denna best är född och uppvuxen i fångenskap och är därför inte aggressiv. När du anländer till parkens portar löper djuren amok. De har flytt från sina burar och är av någon anledning aggressiva och blodtörstiga. I tumultet har skötarna tappat bort Lotus. Du erbjuder din hjälp att hitta henne.

Det är näst intill omöjligt att undvika de rabiata djuren. Spelet tvingar dig att döda dem.

Uppdraget Untamed and Unleashed i Sil-Var-Woad är vid första anblick ett vanligt jobb. Avliva några galna djur, stoppa de skyldiga. Men under uppdragets gång blir det tydligt att skötarna på parken genuint bryr sig om djuren och att varje djur som avlider är en sorg. Bakom de fina marmormurarna och den kungliga fasaden döljer sig också en ondska som när den blottas för tankarna till vår verklighets djurhållning. Jag har spelat mycket The Elder Scrolls Online men aldrig tidigare har jag stött på ett uppdrag rotad i djurrättsaktivism.

Förrädaren

På Artaeum finns en plats som alla psijicmagiker gärna vill glömma. Det är en plats i vilket dåliga minnen lever kvar. En plats där fröet till Tamriels öde såddes för länge, länge sedan. Avlägset från Artaeums trädgårdar och fält finns en ruin som kallas Traitor’s Vault. Det är förbjudet att gå in där. Men en nyfiken lärjunge är för envis för att lyssna på gamlingarnas varningar, där inne finns något som kan vinna de andras respekt. Men din hjälp behövs, så ni sluter ett avtal.

Traitor’s Vault och uppdraget Half-Formed Understanding är av särskilt intresse för lore-intresserade fans. Under uppdraget får spelaren kunskap i de händelser som skulle leda till Tamriels nuvarande tillstånd. Sanningen om särskilda karaktärer viktiga för storyn träder fram och ger en förklaring till varför världen ser ut som den gör i dag. Namnet Traitor’s Vault är väldigt lämpligt. Jag kan starkt rekommendera det här uppdragen för dig som törstar efter bakgrundshistorier – var bara beredd på att slåss, stället fullständigt kryllar av monster.

Letar du efter en skyshard hittar du den längst in.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.