Fler detaljer om Mario Golf: Super Rush i ny trailer

Mario Golf: Super Rush till Nintendo Switch är nu knappt 40 dagar bort och det innebär att det är dags att visa upp lite nyheter. I en ny trailer visar Nintendo en bunt nya spellägen och vilka karaktärer vi har att välja på när spelet släpps den 25 juni.

Nya spellägen

Som vanligt för bärbara Mario Golf-spel kommer spelet att innehålla ett Adventure Mode. Här spelar du som en egenskapad Mii-karaktär och tar dig till toppen. Via rollspelsmekaniker kan du göra dig starkare, samtidigt som du lär dig spelets kontroller och egenheter.

Speed Golf har ter sig väldigt annorlunda från forna dagar. I Mario Golf: Super Rush slår alla spelare sin boll samtidigt från tee-ytan och springer efter den samtidigt som den ska lägga krokben och på andra sätt göra livet surt för motspelarna. Här får du också användning för var karaktärs unika tjurrusningar och specialskott. Tänk dig fyra personer med var sin JoyCon som alla använder rörelsekontroll och står fullt stridsberedda framför soffan.

Battle Golf utspelar sig i en arena där nio hål spelas samtidigt och försten till tre vunna hål tar hem spelet. En intressant tagning på minigolf, som får en dos av Battle Royale i sig.

Förutom nya spellägen har kontrollen fått sig en omdaning. Förutom rörelsekontroller (som funkar i samtliga spellägen utom Golf Adventure – varför?) har Mario Golf: Super Rush utrustats med flera verktyg som gör spelet lättare för nybörjare. För dem av oss som satt och tuggade på kontrollen av förtvivlan i Mario Golf 64 väntar med andra ord en betydligt vänligare upplevelse här.

Vad händer med Merio Golf?

Jag tyckte alltid att Mario Golf var en avkopplande spelserie, om än med sina frustrerande områden för yngre spelare (AI:n i N64-originalet är inte nådig). Mario Golf: Star Rush ser ut att bli allt annat än avkopplande. Borta är de lugna melodiska tonerna signerade Motoi Sakuraba, och in kommer fanfarer och bombastiska rockiga låtar. Visst kommer traditionell golf att finnas kvar, men vem kommer att köra det när man kan ha den här mängden kaos? Vi kommer till och med att kunna svära på varandra online (nåja, vi som har prenumeration på Nintendo Switch Online, i varje fall). Mario Golf provar något nytt, och jag är fett på!

0 Delningar
En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.