Artikeln är ett betalt samarbete:
Fördelarna med VPN när man spelar

Att använda en VPN är väldigt vanligt nuförtiden. Många vill ha den anonymitet som tyvärr inte existerar på internet, andra vill kunna se på Netflix när man är utomlands. Det finns dock en hel del andra fördelar med att använda denna mjukvara. Har man för närvarande ingen VPN går det enkelt att testa med en free VPN trial hos någon av de aktörer som erbjuder den här typen av tjänst. Som situationen ser ut idag så rekommenderas det starkt att använda en VPN, oavsett vad man har tänkt att göra på internet. Både myndigheter, företag och privatpersoner kan enkelt spåra vad man gör, samt vart man befinner sig om man inte har denna mjukvara. Man kan även vara begränsad till lokalt innehåll då många myndigheter, länder och företag begränsar sitt innehåll till en viss del av världen.

Varför man bör använda VPN när man spelar

Det finns många anledningar till att använda VPN generellt sett, men det finns även några särskilt positiva fördelar när man spelar. När det gäller att spela med VPN så är det inte bara säkerheten som förbättras, utan även en rad andra aspekter. Nedan ser man en lista med de olika fördelar som VPN ger vid spel:

  • Man skyddar sig mot DDoS-attacker
  • Spela oavsett vart man befinner sig i världen
  • Ta bort lagg och förbättra pingtider
  • Skydda din information med kryptering
  • Det kan öka din uppkopplingshastighet. Kolla gärna din hastighet på speedcheck.org

Man skyddar sig mot DDoS-attacker

Att skydda sig från DDoS-attacker kanske inte känns särskilt relevant för den gemene spelaren, men för den professionella spelaren så är detta en viktig försiktighetsåtgärd att ta med i beräkningen. Att utsättas för en sådan attack kan resultera i katastrof om mycket står på spel. Tänk dig att du spelar en viktig turnering, så försvinner ditt internet, vad gör man då? Man förlorar. Det är inte konstigt att alla professionella spelare använder sig utav en VPN.

Spela oavsett vart man befinner sig i världen

Visst är det tråkigt att vissa spel är begränsade till vissa delar av världen? Med en VPN så slipper man detta. Det går enkelt att byta till den IP-adress som spelet kräver, allt som krävs är några få knapptryck. På det sättet går det enkelt att spela de spel som t.ex. är begränsade till Kina, eller att spela sina favoritspel samtidigt som man är på semester. En bonus är att man även får tillgång till allt annat material som är begränsat till vissa regioner, t.ex. Netflix eller Youtube.

Ta bort lagg och förbättra pingtider

Alla som har spelat ett dator- eller TV-spel har någon gång råkat ut för lagg. Det kan vara något av det mest frustrerande som existerar när man spelar mot sina vänner eller spelkamrater. De moderna spelen kräver ofta att man har tillgång till en tillräckligt bra internetuppkoppling för att kunna spela deras spel på en bra nivå, och det är då det är så viktigt att ha en VPN.

Skydda din information med kryptering

Det spelar ingen roll om spelet är begränsat till Kina, Ryssland eller USA, en VPN löser detta. Att flytta sin IP-adress till ett annat land kan vara en bra tillgång om man vill spela spel som inte är tillåtna i det land man befinner sig i, men det ger också en kryptering som ser till att man är anonym på internet. Alla spårningsförsök kommer endast att leda till VPN-företags server. Det kanske låter som något som bara är användbart för de som utför kriminella handlingar, men det stämmer inte. Att skydda sin information och kommunikation på nätet är något som är viktigt för alla, och därför rekommenderas en VPN till den breda massan.

Slutsats

Oavsett vad man använder internet för så bör man använda en VPN. Det spelar ingen roll om man bara är där för att se på film, sälja saker, eller om man är där för att spela spel. För spelare så finns det dock många olika anledningar till varför man skulle vilja använda denna tjänst. Att kunna spela vissa spel oavsett vart man befinner sig är något som lockar många spelare att använda en VPN. Man kan inte heller riktigt känna sig säker utan en VPN, man vet aldrig vem som kollar vad man gör, men med en VPN blir detta i princip omöjligt. Har man ingen VPN så går det som sagt att testa free VPN trial hos många av de större och mindre aktörerna på marknaden. Vill man läsa mer om vilka risker man utsätter sig för utan en VPN så rekommenderas det att läsa den utmärkta informationen som finns här.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.