Förhajp: The Game Awards

Hajptåget är i full rulle inför årets upplaga av The Game Awards, spelvärldens närmsta motsvarighet till Oscarsgalan. I vanlig ordning avlöser rykten och spekulationer varandra, det ena inlägget mer befängt än det andra. På Varvat är vi mer om att luta oss tillbaks och-… Okej, jag tänker inte ens låtsas vara mindre än förväntansfull. Lägg på mer kol – det här tåget bromsar inte!

Far Cry 5?

Ubisoft har lagt upp en retfull trailer som totalt spoilar slutet på Far Cry 5 och hintar om att det finns mer i spelvärlden det etablerat. Projektet listar PS4, Xbone och PC som slutplattformar. Kika på eget bevåg.

Metroid Prime Trilogy?

Återförsäljaren Inet lade tidigare i veckan upp en förhandsbokning på Metroid Prime Trilogy till Switch.

”Produkten är endast ett rykte, men vi tror det kommer att annonseras på The Game Awards med lansering tidigt 2019 (feb?).”

Upptåget genererade en hel del spekulation i spelvärlden. Nu återstår det att se om där fanns något fog för magkänslan hos Inet. Och på tal om Nintendo

Nintendo uppmanar följare kika live

På twitter uppmuntrar Nintendo of America sina följare att kolla in evenemanget i morgon, antagligen medan de värmer upp fingrarna för lite Smash Bros. Ultimate. Men vad kan detta eventuellt anspela på? Medan mer balanserade skribenter pratar om nya spellägen i Fortnite och Reggies val av t-shirt på ett gruppfoto i förberedelserna inför TGA, så kommer jag att säga det här och nu: Golden Sun 4.

… låt mig drömma ifred …

Fast det är klart; ett nytt Metroid kommer jag aldrig någonsin att klaga på.

Nytt från Obsidian

Som nyligen införlivade under Microsofts regi har Obsidian en del att leva upp till. Det tisslas om att det som eventuellt kan komma att visas på The Game Awards är ett RPG som påbörjades för Take Two-bolaget Private Division långt innan affärerna med MS färdigställdes. Förutom det har Obsidian regelbundet retats med fans på sin site hela veckan.

Death Stranding

Det må fortfarande inte vara Silent Hills, men gamingvärlden är fortfarande upp över öronen förälskade i att bara prata om Death Stranding. Oddsen att Hideo Kojima och kompani får chansen att prata mer om det på TGA är relativt stor. Det är ju rätt så uppenbart var huvudmannen Geoff Keighley har sina sympatier vad gäller herr Kojima.

En googling på ”death stranding” gjorde mig inte besviken.


Är inte det här nog för att hajpa er så kan jag som grädde på moset säga att Josef Fares kommer att stå på scen i år igen. Han är nämligen en av de nominerade för årets regi, med sitt A Way Out. För att se detta skenande tåg nå slutstationen, alternativt stå på skorstenen in i en bergvägg, är det natten till fredag (alltså i natt) klockan 02.30 som gäller.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.