Förhandstitt Biomutant

Under helgens Comic Con så var det många spel som lockade till testning och ett av dessa var Experiment 101:s Biomutant. I detta action-rpg axlar du rollen som en tvättbjörnsliknande individ vars namn vi inte fick reda på. Du kommer springa runt i en postapokalyptisk värld full av muterade djur och stora robotar. Du kommer även att utsättas för olika sorters mutationer, vilket avslöjas redan i titeln. Dessa mutationer ger dig olika krafter och kan variera mellan att kunna skjuta blixtar till att snabbodla svampar. Flummigt, ja, fast rätt kul!

Ordet ”Lush” var ett som repeterades i mitt huvud under den jag fick leka runt i demon

Nu var det förvisso bara en tidig build av spelet som fanns att tillgå och de foton jag har är tagna med mobilen som hastigast mot en skärm med ljus överallt, dock kan jag säga att det ser redigt snyggt ut rent estetiskt samt på det tekniska planet. Zoomar man in så märker man en del artefakter på päls och vissa texturer kommer nog att bytas ut innan spelet släpps någon gång under 2018. Det var vissa ljusproblem och en del buggar fanns att finna när jag försökte röra mig bort från den tilltänkta stigen som demot erbjöd. Nåväl.

Det som har lockat med Biomutant är just själva miljön som spelet har. Det är en intressant mix av natur och tech, vilket i alla fall jag är rätt svag för. Som gammal rollspelsräv har jag även spelat en del kampanjer i det klassiska rollspelet Mutant och blev lite extra pirrig i magen när jag såg den första trailern till spelet. Rent estetiskt är det väldigt tilltalande och utvecklarna har försökt äva in någon sorts Kung-Fu-mystisism i det hela, något jag kan tycka är kul. All sorts flörtning med Hong-Kong-Cinema action är att uppskatta.

Annars var det inte en så mycket som verkade märkvärdigt med spelet. Det är ett action-rpg ut i fingertopparna och lånar väldigt mycket från exempelvis Devil May Cry samt andra liknande titlar. Vi får se om storyn håller något sånär eller om det blir en titel som faller lite glömska.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Stor spel- och filmentusaist som prompt hävdar att pixel- och spritegrafik är det bästa som hänt världen. Utvecklar småspel, fotar och pysslar med musik alldeles för mycket. Anser att spel är konst, tar gärna upp diskussionen med folk som anser otherwise. Utöver det en rätt chill, kaffeberoende (maler egna bönor!) gamer som inte backar på utmaningar. Orerar gärna högt och ljudligt om Hideo Kojimas briljans och Metal Gear-seriens storhet.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.