Förhandstitt Dragon Ball Xenoverse 2

Som alltid på spelmässorna i Stockholm bjuder Bandai Namco på ett stort utbud av sina publiceringar. På Comic Con Stockholm ställer de bland ut Dragon Ball Xenoverse 2 på Playstation 4. Ett online multiplayer fightingspel som känns lika mycket Dragon Ball som Ninjastorm-spelen känns Naruto. Cellshadegrafiken låter Akira Toriyamas säregna stil träda fram och slagkombinationerna är som hämtade ur animen.

Jag och min assistent (sjuårig dotter) testade spelets inledning. Actionfyllda filmsekvenser introducerade oss till för vad som såg ut som världens undergång, där Freeza med ett finger omintetgjorde allt liv. Därefter fick vi designa vår egen kämpe. Vi turades om att välja utseende och färger på kläderna. Jag valde en majin, hon kvinnlig, jag längd, hon färg, och så vidare. Det slutade med en skrikrosa gummivarelse vid namn Liza som vi båda fastnade för. Karaktärsskaparen var relativt enkel men den utrustning man kan hitta senare och den rika färgpaletten tillåter tillräcklig diversifiering.

Vår egna lilla snöflinga.

Kamehame Ha

Stridsmekaniken var lätt att komma in i, både för mig och barnet, och hade tekniker att kontra de flesta former av angrepp. Utan att ha djupdykt gav spelet intryck av ett lagom komplext system. Utöver slagkombinationer och kontringar har Dragon Ball Xenoverse 2 ett utbud av specialattacker som förbrukar resurser, ki-attacker och stamina-attacker. Dessa fungerar som abilities i liknande actionrollspel och ger spelarna äss i skjortärmen när striderna blir svettiga.

Timmen vi satt med Xenoverse 2 lämnade oss med ett sug för mer. Hubbstaden där äventyret börjar var rymlig och tanken av att röra sig bland de igloformade husen i en onlineversion (demot var offline och staden var tom på spelare) som myllrar av färgstarka kämpar väckte nyfikenhet. Barnet var särskilt intresserad i att utforska de olika miljöerna och letade efter glittrande föremål att plocka upp. Jag fantiserade istället om de gruppbaserade striderna och jakten på häftig loot.

När vi lämnade över kontrollen till nästa person frågade dottern: ”Kan vi köpa det här spelet?”

Dragon Ball Xenoverse 2 finns ute nu till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.