Förhandstitt Jump Force

Mina förväntningar på Jump Force var låga, men lyckligtvis sprängde mangakompotten mina fördomar med svällande muskler och ostig action. Jump Force är ett spel att räkna med.

Det var ett par år sedan som jag lade ner mitt manga- och animeintresse men det var svårt att inte dras med när jag fick provspela Jump Force på Gamescom 2018. Till tonerna av episk orkestermusik log jag genom fåniga one liners och makalösa strider. Jump Force är utan tvekan en fightingfestival för fans.

Jump Force är en slags smältdeg i spelformat där många kända mangaserier under publikationen Weekly Shōnen Jump ingår. Genren är fighting, men till skillnad från succésagan Dragon Ball FighterZ, är Jump Force i tre dimensioner. Karaktärer rör sig över en begränsad arena, men kan slå varandra till andra områden på arenan genom spektakulära moves. Spelaren kan växla mellan tre kämpar under strid och kombinera deras unika attacker för att sopa golvet med motståndaren.

På Gamescom 2018 fick vi veta att onlineläget i Jump Force förläggs till en spelbar lobby med fyra områden baserade på One Piece, Dragon Ball, Naruto och den verkliga världen. Där kan spelare interagera med varandra och designa sin egna karaktär innan de möter spelare från hela världen.

Spelbara karaktärer på mässan var ikonerna Goku, Vegeta och Frieza, samt Luffy, Rukia, Blackbeard och Gon. Kontrollen var smidig och responsiv och kändes som en stabil grund för ett ordentligt fightingspel. Dessvärre fanns inte tid att undersöka spelets mekanik och eventuellt underliggande system. Mitt första intryck av Jump Force är dock att det har en otroligt häftig presentation och vördnad för källmaterialet som kan uppskattas av fans. Den grafiska stilen har gjort karaktärerna lite mer verkliga, utan att inkräkta på karaktärernas distinkta utseenden. Under stridens gång slits karaktärerna ner precis som de gör i sina respektive serier vilket förstärker tyngden i striderna och de häftiga attackerna. Till exempel fick Frieza skrubbsår och blåmärken av alla slag jag fick in – och när jag gjorde tillräckligt med skada tappade han svansen precis som i mötet med Goku på planeten Namek. Detaljer som det här intygade mig om att Jump Force är ett spel att räkna med.

Jump Force släpps 2019 till Playstation 4, Xbox One och PC. Fler detaljer kommer på Tokyo Game Show och New York Comic Con. Håll utkik på Varvat för mer information.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.