Första e-sportlägret i Min Stora Dags historia

Inet, Sverok och Min Stora Dag ger ungdomar en helspäckad helg

Min Stora Dag arrangerar e-sportläger i Stockholm den 10–12 november . På lägret kommer 24 ungdomar i åldrarna 14–18 år från olika delar av Sverige med autism och aspergers syndrom få coachning i storspelet Overwatch och besöka en studio som livesänder e-sport. Lägret sponsras bland annat av Inet som förser eventet med Taurusdatorer och teknisk utrustning.

Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som genom att skapa upplevelser och minnen för livet gör skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser i Sverige. Organisationen anordnar ofta läger med olika inriktningar för ungdomar runt om i landet.

– Vi strävar efter att göra läger med olika typer av inriktningar så att alla kan hitta något som de tycker är kul. E-sport ligger verkligen rätt i tiden som många har efterfrågat, säger Josephine Hildor, projektkoordinator på Min Stora Dag.

Helgen är helt anpassad utifrån ungdomarnas behov och arrangeras i Stockholm. Deltagarna delas upp i lag vid bord som är väl utspridda i lokalen för att skapa en lugn miljö, det kommer också finnas ett avslappningsrum med sällskapsspel och tv för att varva ner.

– Hela lägret sker på en och samma plats för att de ska kunna förbereda sig och inte behöva bli stressade över oväntade moment. För första gången får också föräldrar vara med under lägret, för att skapa en så trygg miljö som möjligt, säger Josephine Hildor.

Tidigt i planeringsprocessen kontaktade Min Stora Dag ungdomsförbundet Sverok, som har stor erfarenhet av att anordna läger för ungdomar, bland annat med e-sportlägren Respect All, Compete. Tillsammans har de tagit fram ett skräddarsytt schema och upplägg.

– Sverok har stor kompetens av att genomföra läger. Vi har i flera år samarbetat med Respect All, Compete och när Inet fick frågan om att ställa upp med utrustning till Min Stora Dags e-sportläger var det ett lätt beslut, säger Johan Wahlberg.

Inet lånar ut 26 kraftfulla Taurusdatorer med alla tillbehör till lägret, och en dator med VR-headsetet HTC Vive till sällskapsrummet.

Kort om lägret

E-sportlägret genomförs 10–12 november i Stockholm. Min Stora Dag står för alla kostnader för deltagare som fått plats, inklusive resa, boende och mat. Till lägret kommer coacherna Samir Arabi-Eter från Spelens Hus, som tidigare varit med på Sveroks Respect All, Compete-läger, och Arhan Agaoglu. Ungdomarna har bjudits in från Autism- och Aspergerförbundet.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.