Gadda dig i Sea of Thieves när The Hungering Deep släpps

The Hungering Deep introducerar nya sätt att skräddarsy din pirat med tatueringar och ärr, samt detaljer om det tidsbegränsade äventyret som börjar nästa vecka.

Mer information om Sea of Thieves kommande uppdatering The Hungering Deep avtäcktes i går när Rare publicerade en sida för tillägget. Där presenterar Rare ett par av de nyheter som väntar, bland annat möjligheten att tatuera och lägga till ärr på din pirat. Rare har fram tills nu varit ganska så tystlåtna vad det gäller The Hungering Deep, men nu vet fans iallafall vilka nya funktioner som väntar dem den 29 maj.

Rare har erkänt att The Hungering Deep är en medelstor uppdatering, därför att teamet bakom det fått mindre tid på sig på grund av den skakiga releasen av spelet. Men av det Rare presenterar på den nya hemsidan verkar innehållet relativt sparsamt för vad en konsument förväntar sig av något ”medelstort.” Det visar sig dock när uppdateringen släpps, exakt hur kvantitativt innehåller är.

Ett äventyr

Äntligen! Svart lack!

The Hungering Deep inleds med ett tidsbegränsat äventyr i vilket du och andra pirater får pussla ihop Merry Merricks bakgrund och ta reda på vad det är som lurar under ytan i Sea of Thieves. Alla nya föremål och funktioner som introduceras i uppdateringen stannar kvar efter äventyrets slut, men de som seglade havet i jakt på svar har chansen att få exklusiva belöningar som visar deras hängivenhet. Tatueringar, ärr, en trumma, megafon, segel, skrov och galjonsfigur väntar de som lyckas lösa Merricks mystiska förflutna.

Exakt hur länge äventyret varar har Rare dumt nog inte meddelat, men räkna med att den är mellan en till två veckor lång.

Äventyret börjar med ett par nykomlingar i ditt lokala grogghus. En grupp pratglada seglare som kallar sig The Bilge Rats har hört rykten om något hemskt och hungrigt på havet – rykten som blir din första ledtråd i att hitta Merrick och i längden hämnas den varelse som tog hans båda ben.

Se den officiella hemsidan för The Hungering Deep för mer information.

Slå på lilla trumman

Förutom ett nytt hot på havet – vilket är bekräftat som Megalodon (smeknamn Meg) – har Rare avslöjat att Sea of Thieves får ett nytt instrument i form av trumman; ett nytt föremål för kommunikation vid namnet Speaking Horn, som gör det möjligt att prata på långt avstånd; flaggor att dekorera ditt skepp med; och tatueringar och ärr att stajla din pirat med.

Flaggan blir ett sätt att visa vilka du och din besättning är.

Listan blir kort när man presenterar den som sådan. Frågan blir hur helheten förändras efter The Hungering Deep. Med både Kraken och Megalodon på havet kanske vi kan säga adjö till semesterkryssningar på havet och med den nya megafonen kanske fler obsceniteter utväxlas mellan besättningar. Nya sätt att skräddarsy din pirat och ditt skepp är en välkommen nyhet men bidrar inte med spelmekanik i längden och eftersom Rare in sagt ett ord om nya shanties kan vi nog begrava den önskan tills vidare.

Direkt efter The Hungering Deeps tidsbegränsade äventyr löper Sea of Thieves in i en veckovis avlösning av händelser, kallade Weekly Events, som ska engagera spelare att återvända varje vecka för något nytt att göra. Dessa ska enligt Rare erbjuda nya sätt att spela Sea of Thieves på, introducera nya spelmekaniker och föremål, samt belöna spelare med vad jag antar är speciella kosmetiska föremål.

Rykten

Väntar nya djur i The Hungering Deep?

Sedan Rare började ge små ledtrådar till uppdateringen har fans spekulerat i vad det kan tänkas handla om. Nu senast, efter trailern, dividerar fans kring vad ”offergåvan” kan vara som Merrick nämner. I det första numret av Pirate Times, en community-tidning för fans, står det en notis om stulen boskap och att underliga fotspår funnits lämnats av någon med två träben eller mycket små fötter. Kan det vara så att spelare behöver offra boskap till Megalodon för att locka fram besten?

Vidare har krabbor skymtats i trailern, samma krabbor som går att hitta i boken Tales from the Sea of Thieves. Rare borde ha meddelat om krabbor blir ett nytt boskapsdjur i Sea of Thieves, men det går ju aldrig att veta – studion vill ju vara lite hemlighetsfulla.

The Hungering Deep släpps den 29 maj.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.