Gamex 2013: Pulsmätning

När årets Gamex och CDON expo stängde sina dörrar för i år passade Varvat på att fråga besökarna vad de ansåg. Undersökningen är baserad på tre-svarsfrågor och är ställda till besökare av varierande åldrar och kön. I sluter följer en slutsats med tillägg från besökarna.

Vad tyckte du om årets Gamex?
Bra: 27%
Dåligt: 23%
OK: 50%

Vad tyckte du om spelen?
Bra:17%
Dåligt: 33%
OK: 50%

Vad hade du velat se mer av?
Spel: 33%
Tävlingar: 40%
Cosplay: 27%

Var Gamex bättre i år än i fjol?
Nej: 23%
Vet ej: 57%
Ja: 20%

Delades det ut tillräckligt med goodies?
Ja: 17%
Vet ej: 3%
Nej: 70%

Sammanfattningsvis kan man dra slutsatsen att de flesta ändå var nöjda med mässan och vad den erbjöd. Värt att notera är den markanta skara som var besvikna. Bland de besvikna hörde vi fler än en gång klagomål över de långa köerna och upplevelsen av att det var för få stationer. Upplevelsen av ett kort utbud av tillgängliga spel var det flera som anmärkte och många uttryckte saknad av Nintendo som i år var frånvarande. Många ungdomar hade velat se mer fokus läggas på e-sport, med kanske streamade sändningar och finaler på stora scen. Av dem vi frågade ut var det ett stort antal besökare som kände att de inte fick tillräckligt med gratisvaror från utställarna. Såhär nära inpå en konsolrelease förväntade många att företagen skulle vara mer generösa.

Gamex är som sagt över för i år, men Varvat kommer att fortsätta rapportera om mässan under nästa vecka. Så fortsätt att kika in!

 

1 Kommentar

  1. Låter som om de borde göra Mässan större till nästa gång 😉 så att fler får plats och så att de kan lägga ut fler stationer!

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.