Göteborgsstudion Zoink tar med nytt VR-spel till E3

Zoink Games har slagit sig ihop med författaren Sara Bergmark Elfgren när de annonserar sin nya titel Ghost Giant för PlayStation VR under årets E3.

– Jag har fått många starka upplevelser av spel och har länge velat skriva en historia i det formatet. Det finns fortfarande så mycket att testa och utforska i spelberättande, och särskilt i VR som är ett så pass oprövat medium, säger Sara Bergmark Elfgren som varit med och skrivit storyn till det kommande spelet Ghost Giant.

Ghost Giant beskrivs av studion själva en varm historia om att försöka få livet att gå ihop med lite hjälp från en väldigt stor vän. Det är ett nytt slags pusseläventyr där spelaren axlar rollen som Ghost Giant – beskyddare av pojken Louis. Osynlig för alla utom Louis kan du du utforska hans värld och hjälpa honom och de andra invånarna i staden där han bor.

Louis hemstad blir ditt eget lilla dockhus. Flytta möbler, fordon och vält ett och annat träd. Öppna upp hela byggnader och ta en titt på de berättelser som försiggår där inne. Träffa färgstarka personligheter som deckarförfattaren med skrivkramp, floristen som inte kan låta bli att mumsa på sina egna varor och skatan som är en misslyckad mästertjuv.

Sara Bergmark Elfgren är känd för att bemästra alla möjliga medier. Hon har skrivit med romaner och filmmanus, barnböcker och den hyllade podthrillerserien P3 Serie: De dödas röster.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.