Gränserna försvinner i Elder Scrolls Online – One Tamriel är nu live

Med öppna gränser kan alla spela tillsammans. Uppdatering tolv är det största som hänt ESO sedan det blev pay-to-play.

Uppdatering nummer tolv är nu aktiv på PC/Mac och öppnar upp spelvärlden för alla spelare – även de som inte prenumererar. Playstation 4 och Xbox One får vänta lite till (18 oktober) innan det når dem. One Tamriel som uppdateringen heter tar bort de gränser som tidigare begränsat spelare till sina respektive allianser. Med andra ord blir det möjligt att efter inledningen spela vart man vill när man vill.

Vad som händer är att alla zoner anpassas till den level karaktären är. Går du till Alik´r som level åtta, är allt motstånd där level åtta. Spelar du tillsammans med din kompis som är level 40, boostas istället dina stats så att de motsvarar level 40. Smidigt och inkluderande. Ingen behöver känna sig utanför. Alla kan vara med! Självklart är looten som erhålls också anpassad till din level. Oavsett var du spelar får du relevanta föremål.

Craglorn

Elder Scrolls Onlines första DLC, Craglorn, var ett område reserverat för spelare i slutspelet av ESO. Av den anledningen Var det många, inklusive jag, som inte kunde uppleva det äventyret. Glada nyheter: med One Tamriel har Zenimax omarbetat zonen så att gemene spelare kan ta del av den solo. Storyn han anpassats för en spelare, precis som generella uppdrag, medan gruppaktiviteter kan avklaras tillsammans med en kompis.

”Vi drar till Craglorn!”

Dungeons

Lootgruvorna, de så kallade dungeons, finns nu i två varianter från början: normal och veteran. Men kommer kallas för version ett och version två för att förtydliga skillnaden. Varför komplicera saker, eller hur? Skillnaderna är som tidigare, det vill säga en lätt och en utmanande. Spelare som tycker att veteran (version två) är för lätt kan vid bossar använda föremålet Scroll of Glorious Battle för att göra striden ännu lite svårare.

Numera kommer även dungions på veteran nivå att garantera en monster mask efter slutstriden. Systemet med Undaunted är justerat och man har valt att ersätta bronze, silver och gold keys med undaunted keys som garanterar shoulder pieces. Med det ska spelare få bättre utrustning regelbundet.

Dueller

En garde! One Tamriel introducerar möjligheten att utmana dina fränder på ärorika dueller till döden. Eller för att slipa på din svärdskonst. Med kommandot /duel skickar spelare utmaningar varpå godkännande en timer börjar räkna ner. Vid det laget kan ingen utomstående inflika med healing eller buffar och enbart de duellerande spelarna kan agera.. Förutom monster såklart, de kan lägga sig i, så planera era arenor väl.

Under en duell flaggas arenan med en baner och en cirkel. Går någon utanför ringen blir de automatiskt diskvalificerade. Detta motverkar taktiker som kiting och motiverar spelarna att vara i varandras ansikten så att säga. Vill du som spelare inte duellera kan du i inställningarna klicka i auto-decline, men varför skulle du vilja göra det när det finns nya achievements för duellering?

”You killed my father. Prepare to die!”

Loot

Belöningssystemet i Elder Scrolls Online har modifierats för att ge dig bättre utrustning som är relevant för din level. Utöver det har varje dungeon fått tre egna rustningsset (light, medium och heavy) som kan droppa ända upp till CP 160, alltså 30 set sammanlagt. Dessutom tillkommer det 16 nya monster masker, tre nya crafting motif och 110 achievements för normal och veteran dungeons.

Ultimata vapenskills

Slutligen introducerar Zenimax sex nya vapenskills, kallade weapon ultimates som erhålls när du når nivå 50 i ett vapen. Skillsen har två varianter av morphs som anpassar färdigheten efter dina behov. Som grädden på moset utökas champoinsystemet med totalt 30 poäng, tio i varje sektion av stjärntecken.

 

0 Delningar
Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.