Grattis PAC-MAN!

På denna dag för exakt 40 år sedan, föddes PAC-MAN. Han har sedan sin första tid i arkadhallar och våra vardagsrum, även tagit sig in i bland annat film- och serievärlden. Men för att fira vår gula pucks ringa ålder, har BANDAI NAMCO valt att fira ordentligt med just spel. Och du är inbjuden!

För att sparka igång det hela, så har man teamat ihop med Twitch och Amazon Games för det som kallas PAC-MAN STUDIO LIVE. Där kommer spelare kunna spela upp till 4 stycken för att tävla om vem som kan samla mest och överleva längst. Spelare kommer även att kunna bygga egna banor och dela med sina vänner.

Känner du att själva spelandet av PAC-MAN inte riktigt släcker din törst så finns det mer. En helt ny exklusiv kollektion kläder och samlarprylar kommer finnas tillgängligt med start i juli månad. Bland annat en maskin signerad av skaparen själv, Toru Iwatani, kommer kunna köpas. Just den är limiterad till 256 enheter. Du kan klicka här för att se vad som finns att köpa just nu, samt hålla dig uppdaterad när den nya kollektionen finns att klicka hem.

En helt egen bok för att minnas alla de 40 år av PAC-MAN som vi haft, är också under arbete. Den kan du läsa mer om här.

Sist men inte minst, lämnar vi er med denna musikvideo. För vad är egentligen mer PAC-MAN än just musiken? Grattis PAC-MAN!

Genom att klicka här, kan du ta del av allt som kommer hända när det gäller 40-årsfirandet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Iklär sig ett headset dagtid för att hjälpa människor och ett annat kvällstid för att rädda digitala världar. Emma föddes i princip med en kontroll i handen, och gör sitt yttersta för att kombinera jobb, familjeliv och sin passion för spel. Utöver de konkreta spelen så djupdyker hon ofta i teorier kring spel och dess historik.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.