Grøh, Kilik, Nightmare och Xianghua slår sig in i SoulCalibur VI

Här på Varvat har vi flertalet personer som för närvarande sitter och hyperventilerar i väntan på SoulCalibur VI. Denna titel verkar äntligen ta tillbaka serien till dess rötter. Vi har redan sett Mitsurugi och Sophitia, men i senaste trailern dyker ytterligare några fan-favoriter upp – samt ett nytt ansikte.

Nykomlingen

Först och främst har vi Grøh, även känd som ”The Agent in Black”. Denna filur är den levande definitionen av ”The rule of Cool” med sitt utseende och sin minst sagt opraktiska, men tillika awesome svärds-stav. Han kan dessutom dela upp detta udda vapen till två separata svärd. Han kan dock självklart inte slåss med dessa som en normal person, utan håller båda i backhand-grepp. Som sagt: Rule of cool. Han tycks även ha någon form av Awaken-läge där han tar av sig ögonlappen och hans annars grå hår blir kritvitt med röda detaljer. Vi vet alla att Anime-regler föreskriver att allt som ändrar din hårfärg även ger dig en massiv power-boost. Vi tänker alltså anta att läget ifråga gör just detta. Att döma av hans dialog så verkar han jaga någon eller några hitills okända individer. Är han god eller ond? Det enda vi vet på den fronten är att han tydligen ska vara rival med Kilik. Att döma av vad vi ser senare i trailern så verkar detta inte vara så svart på vitt som man först kan tro.

Antagonisten

Det vore inte ett Soul-spel om man inte hade med Nightmare. SoulCalibur VI var därför noga med att visa upp allas monstruösa favoritriddare så snabbt som möjligt. The Azure Knight ser visserligen ut att vara plockad direkt från tvåan, men han verkar plocka majoriteten av sitt moveset från sin inkarnation i SoulCalibur IV. Han har dock hälsat på i stallet mellan spelen och införskaffat sig ett nytt riddjur. I sin nya super-move rider han in genom en portal på en demonisk häst och hugger ner sin motståndare. Nightmare har alltså skaffat sig en bokstavlig nightmare. Dr. Seuss skulle vara så stolt.

Hjältinnan

Xianghua har en stor fanbas. Inte minst för att hon är rolig att spela och tillhör den trio av karaktärer som i många fall(men inte alla) kan ses som seriens huvudkaraktärer. Likt den tidigare nämnda demoniska riddaren verkar hon plocka sitt moveset från spelets fjärde inkarnation. Något som är förståeligt då hon inte var spelbar i femman(En av det spelets många brister). Rent visuellt hamnar hon mellan tvåan och fyran, då hon tycks vara inspirerad av båda titlarna ungefär lika mycket.

Hjälten

Kungen av ring-outs återvänder! Kilik har äntligen kommit tillbaka som en egen karaktär med ett eget moveset. Hans inklusion i femman som en av spelets tre random-style fighters var nästan bara kränkande för hans fans. Lyckligtvis tycks han funnit vägen hem mellan titlarna och att döma av trailern plockar även han sina moves primärt från fyran, även om det verkar vara med spelhastigheten från tvåan. Han har även dumpat sin pretentiösa fågelhjälm och återgått till sitt föredragna mode från fyran, fast med tvåans färgpalett. Han tycks också ha plockat på sig en mörk hemlighet, vilket får rivalen Grøh att inte verka så ond som han först ser ut att vara.

Än så länge finns det inte något satt releasedatum för SoulCalibur VI, mer än att det kommer någon gång under 2018 till Playstation 4, Xbox One och PC. Vi kan inte tala för er, men här på redaktionen väntar vi i alla fall med stor spänning.

Öländsk ordvrängare och speldesigner. Tillhör den generation och demografi som växt upp med spel och genom detta haft möjlighet att på nära håll se mediet utvecklas. Slår mig gärna ner med någon form av onlinespel, vare sig det är ett RPG, FPS, MOBA eller MMO. Kan jag spela med, eller i alla fall interagera med andra personer så trivs jag som bäst.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.