Förhandstitt: Hitman 2 gör allt lite bättre än tidigare

Agent 47 är tillbaks med besked. Den här gången blir allt större, bättre och lite smartare.

Warner Bros. besökte årets Gamescom med två titlar i bagaget. Det ena spelet var Lego DC Super-Villains som släpps i mitten av oktober. Det andra riktar sig till en något mognare publik. (Även om jag ofta har väldigt kul med Lego-spelen). I höst får ni åter igen stifta bekantskap med lönnmördarnas lönnmördare nummer ett: Agent 47. Givetvis är det danska IO Interactive som tar oss med på äventyr till de rika och berömda. Och korrupta. Studion firar för övrigt 20 år och vi vill passa på att gratulera IO Interactive till framgångarna och tacka för alla grymma spel vi fått genom åren.

Under Gamescom fick vi på Varvat möjlighet at spela igenom det första uppdraget från Hitman 2, ett uppdrag som tar oss till soliga Miami mitt under årets stora händelse, Global Innovation-racet. Ditt mål är att sätta stopp för organisationen Kronstadt Industries som bland annat utvecklar avancerade vapen. Huvudmåltavla är bolagets VD Robert Knox samt hans dotter Sierra. Redan inledningsvis får vi tillfälle att testa en av spelets nya funktioner: möjligheten att blanda sig in i folksamlingar. Agent 47 har vissa unika förmågor och alla dessa kan komma till användning i professionen som yrkesmördare. Precis som tidigare kan han ana sina offers konturer genom väggar. Han kan också se vart på det enorma området så kallade opportunities dyker upp. Dessa ”tillfällen” kan vara en diskussion mellan två intet ont anande personer i folkhavet. Kommer Agent 47 tillräckligt nära kan han ta del av värdefull information om sina måltavlor eller omgivningarna.

Klä ut dig för guds skull

Det finns givetvis en mängd olika sätt att ta livet av sina offer. Så många att till och med utvecklarna själva blir förvånade vid de pressvisningar de har för Hitman 2. Inte sällan händer det att spelaren hittar nya sätt att klara uppdragen som inte ens utvecklarna funderat på. Det säger lite om vilken komplex och intelligent värld som byggts upp i Hitman 2. Bland årets nyheter ser vi en efterlängtad comeback, den kära portföljen. Nu kan 47 äntligen smuggla in vapen eller annan utrustning i omgivningarna utan att dra till sig onödig uppmärksamhet. I övrigt är det mesta sig likt. Det gäller att ta sig fram genom banan utan att bli upptäckt. Ett säkert kort är att ”låna” kläder från andra när de inte längre behöver dem. (Se dock till att alltid gömma de nakna kropparna när du lånar en utstyrsel.) En favorit blir snabbt en otroligt löjlig och väldigt rosa fågeldräkt. Trots den totala förödmjukelsen att gå klädd som en flamingo så har förklädnaden sina fördelar. Ingen blir misstänksam när en maskot struttar runt inne på eventområdet.

Med hjälp av guidning från de hjälpsamma utvecklarna på IO Interactive har jag relativt snart eliminerat mina båda måltavlor. Till på köpet helt obemärkt. Robert Knox faller offer för en elak baktändning i en av hans egna prototyp-bilar och Sierra får en dos besk medicin via ett dropp. När hon utbrister att hon inte mår så bra, svarar agent 47 iskallt:

– Ta det lugnt raring, snart känner du inget alls.

Trots mitt lyckade uppdrag uppstår problem vid flykten från området. Av någon anledning tycks alla vakter plötsligt leta efter en man utklädd till fågel och så fort jag visar min näbb i dagsljus så öppnar de eld mot mig. Precis som jag är van vid när jag spelar Hitman så sluta uppdragen i ett kaos av skrik och kulor. Den här gången har jag dock tur och jag lyckas med minsta möjliga marginal ta mig till en väntande motorbåt som för mig mot säkrare vatten. Kronstadt Industries VD och hans arvtagerska fattade aldrig vad som hände.

Ibland måste man gå löjligt långt för konsten. Eller kanske jobbet på Ica.

Det förra spelet i serien släpptes 2016 och portionerades ut till spelarna i delar. Med ett par månaders mellanrum släpptes nya banor till Hitman och spelet blev inte komplett förrän långt efter den första releasen. Utvecklarna har nu tänkt om sin strategi och Hitman 2 kommer att släppas som ett komplett spel direkt vid releasedagen, något som de flesta fans troligen är väldigt glada för. Vi kan säkerligen räkna med ett och annat DLC som bjuder på ännu fler uppdrag i framtiden. Inget är dock avslöjat ännu.

Är du en lycklig ägare till Hitman-spelet som släpptes 2016 så kan vi också bjuda på en hel del glada nyheter. I samband med releasen av Hitman 2 släpps också kartorna från det förra spelet i nya, remastrade versioner. Inte nog med det, de nya funktionerna i Hitman 2 blir även de tillgängliga i det förra spelet, så som förbättrad AI, bild-i-bild-läge och nya vapen. det finns alltså en mängd anledningar att besöka platser som Sapienza, Marrakesh och Bangkok ännu en gång. Tillägget kallas Hitman Legacy Pack.

Vill du redan ny sätta dina skills på prov kan du delta i Hitman: Sniper AssassinCompetition som är en del av det redan släppta, fristående bonusspelet Sniper Assassin. Läs mer om tävlingen här.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.