Hon är Sveroks nya ordförande

Foto: Karl Lantz

Efter ett år som förbundssekreterare tar Alexandra Appleby Hjortswang över som förbundsordförande i spelhobbyförbundet Sverok. I helgen höll förbundet årsmöte och valde en Alexandra är en av eldsjälarna bakom Spelens hus i Malmö och Refugees Welcome to Malmö. Det skriver Sverok själva i ett pressmeddelande.

–  Det känns fantastiskt att ha fått förtroendet att leda ett så stort och viktigt arbete under nästa år. Spelhobbyn betyder så mycket för så många och vi är dessutom en del av civilsamhället, som tillsammans måste blir bättre på att visa vilken oumbärlig kraft och tillgång vi är i samhället, säger Alexandra i en kommentar.

Alexandra är utanför sitt ideella engagemang till yrket violinist och har i civilsamhället genomfört flera lyckade stora projekt. Bland annat var hon med och startade Spelens hus i Malmö som nuförtiden samlar många spelföreningar och är en viktig mötesplats för spelare i södra Sverige. Under flyktingkrisen 2015 var hon ordförande i Refugees Welcome to Malmö som organiserade flyktingmottagandet på Malmö C och tilldelades priset Årets Gräsrot av Dagens Opinion för deras arbete.

–  Jag hoppas kunna använda alla kunskaper jag har med mig från andra organisationer för att hitta nya vägar framåt och samtidigt stärka förbundet i det fantastiska arbete vi redan bedriver, säger Alexandra.

Spelhobbyförbundet med Alexandra i ledningen kommer arbeta för att stärka banden till de egna medlemsföreningarna det kommande året och öka möjligheterna för medlemmarna att träffas och lära sig av varandra. Fokus kommer också ligga på att rekrytera nya medlemsföreningar och öka kännedomen kring förbundet, både bland spelare och beslutsfattare.

Vi på Varvat vill passa på att gratulera Alexandra till hedersuppdraget.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.