Hon blir ny kapten på Sverok-skutan

Sara Hauge, 28, blir spelhobbyförbundet Sveroks första generalsekreterare. Sara, som tidigare haft samma roll i det norska systerförbundet Hyperion, kommer senast från tjänsten som föreningsutvecklare hos Sverok. 

Sara kommer i sin roll som generalsekreterare få ett större politiskt uppdrag än Sveroks avgående kanslichef. Rekryteringsprocessen har pågått under större delen av våren och har letts av förbundsordförande Alexandra Hjortswang. Det skriver Sverok i ett pressmeddelande.

– Vi är otroligt glada att ha lyckats rekrytera en av de få personerna i Norden som har erfarenhet av att arbeta som generalsekreterare för ett spelkulturförbund. Utöver kunskapen besitter dessutom Sara ett starkt engagemang för både spelkulturen och ungdomsrörelsen och vi tror att hon kommer bidra starkt till Sveroks fortsatta utveckling som ungdomsförbund, säger Alexandra Hjortswang.

Sara har engagerat sig ideellt i snart 20 år och har flera styrelseuppdrag bakom sig. Som generalsekreterare i Sveroks norska motsvarighet Hyperion grundade hon Heltinneprosjektet, ett initiativ för att stärka unga tjejer inom spelhobbyn. 

– Jag ser fram emot att jobba för barn och ungas rätt till en betydelsefull fritid. Jag vill vara med och stärka spelandet som legitim fritidssyssla och kulturform, i framtiden ska spel och nördaktiviteter värderas av kommun och stat i nivå med sport och idrott. 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.