Julen är en dyr affär i Fallout 76

Ho, ho, holy f**k! Fallout 76 erbjuder spelare julprylar i utbyte mot alla deras pengar.

Fallout 76 har plågats av den ena kontroversen efter den andra och fans är minst sagt missnöjda med både spelet och Bethesda i allmänhet. Men i och med att året drar sig mot sitt slut och en gemytlig högtid sprider sig borde det väl vara dags för förlåt och försoning?

Så fan heller!

För några dagar sedan uppdaterades butiken i Fallout 76 med en hel drös julprylar. Tomtedräkter, pysslingar, julgranar, ikoner, rubbet. Kruxet är att allt kostar atomer – en digital valuta som erhålls i utbyte mot riktiga pengar, vilket indirekt också gör föremålen ännu dyrare på grund av eventuella valutaskatter.

Paketen innehåller ritningar till flera dräkter och inredning – som du själv måste crafta sedan.

Alla tematiska julföremål köps i spelets Atomic Shop. Inget (till min kännedom) går att få genom att bara spela Fallout 76. Det finns inga högtidliga uppdrag som erhåller julklappar, inga unika drops i jultema och inga ”gratis” paket från Bethesda. Vill du skapa lite julstämning i Fallout 76 måste du hosta upp kreditkortet – eller grinda challanges som in i tusan!

Challenges ger spelare möjligheten att vinna lite atomer, men tillgången till challenges blir mindre och mindre desto mer du spelar. De dagliga och veckovisa challenges ger enbart atomer motsvarande växelpengar.

Stenhård business

Det är självklart ingen konstighet att ett onlinespel försöker tjäna en hacka vid dessa högtider. Spel som Overwatch säljer lootboxes med en chans att få unika juldräkter, likaså Destiny 2: Forsaken. Skillnaden är att de dessutom ger spelare möjligheten att tjäna dessa lootboxes genom att spela. Incitamentet att köpa finns där, men det är inget krav. Bethesda går däremot sin egna väg och verkar inte vilja bjuda på sig själva.

Potentialen av högtidliga event i ett spel som Fallout 76 är stor. Tyvärr väljer Bethesda i dagsläget att försumma de möjligheterna och sina fans. Tänk dig en radiostation med bara julmusik från 40- och 50-talet, eller en enorm supermutant klädd i tomtekläder som droppar presenter. Varför inte engagera socialt spel med särskilda paket som du måste byta med andra spelare för att få tillgång till dess innehåll?

Vilket spel du än väljer att fira högtiden önskar vi på Varvat dig en god jul med massor av loot.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.