Klassikern Riven gör comeback på PC och Meta Quest

Är ni så gamla att ni också minns pusselspelen Myst och uppföljaren Riven? Jag minns själv hur fängslad jag var av de vackra världarna och den förtrollande stämningen. Spelet var långt före sin tid grafikmässigt, även om de flesta scener mer eller mindre bestod av stillbilder. De gällde att lösa avancerade pussel och få igång urgamla maskiner i jakten på svar på de många mysterier som gömde sig i världen. Du kunde inte dö, inte skjuta och det fanns inget inventory. Det var istället du som blev ett med spelvärlden.

Riven kom på, för sin tid, hisnande fem CD-skivor och jag kommer ihåg hur jag fyllde sida efter sida med ledtrådar till de olika pusslen. Och jag hade skitkul.

Det är svårt att säga hur Riven stått sig med tiden, men nu får en ny generation möjlighet att åter besöka de mystiska öarna för att lösa gåtor och utforska vackra platser. Detta i och med lanseringen av Riven via Steam och Meta Quest. Utvecklarna Cyan Worlds har fått bygga om i stort sett allt i sin gamla storsäljare, men resultatet ser ut att vara mer storslaget än någonsin. Dessutom kommer spelare att få möjlighet att utforska Riven i äkta 3D via VR-headsetet Meta Quest.

Kolla in Rivens Steam-sida för mer information om denna sanna klassiker.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.