Kojima lämnar officiellt Konami – Startar eget

Efter år av rykten verkar det som att det äntligen blivit ett avslut på Kojima/Konami-spektaklet. Nikkei, ett japanskt nyhetsmagasin, rapporterade om att det nu (officiellt) är slut mellan Hideo Kojima och Konami.

Hideo Kojima, som är mest känd för sin Metal Gear-serie och filmiska approach till spel och berättande, ska nu starta egen studio med andra (före detta?) anställda från Konami. Enligt spelnyhetskällan Neogaf är Kojima i förhandlingar med Sony för att debutera med sitt kommande spel på Playstations plattformar. GameSpot rapporterade om att Kojima ska bilda en studio med Sony, men det är ett missförstånd i översättningen och är inte vad Nikkei har skrivit om. Kojima kommer starta sin egen studio, som tredjepartutvecklare för Playstation, men inte nödvändigtvis på en exklusivt nivå.

 

Konami har varit väldigt tysta om hela affären och ingenting har förklarats från deras sida. Spelbloggen Kotaku har vid flera tillfällen försökt få kontakt med dem, men utan resultat. Nyheten om Kojimas officiella avgång kommer nog som en lättnad för många, särskilt Kojima själv, efter att Silent Hills lades ned, han sattes på väntelista för avskedning och inte fick ta emot sitt pris för Metal Gear Solid V på Spike Video Game Awards tidigare i december. Nu är allt som tidigare bara varit preliminära (men ändock väldigt definitiva) bestämmelser äntligen spelats ut och han kan släppa det förflutna och gå vidare mot nya projekt.

 

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Uppfostrad av NES och SNES, med en förkärlek till pixlar och chipmusik. Fastnar för de små detaljerna och fingertoppkänsla i spel. Skriver 8-bitsmusik som ViperofVic på youtube.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.