Kom ihåg – köp inte fel Expansion Pass till Pokémon Sword & Shield

Imorgon släpps första expansionen till Pokémon Sword och Pokémon Shield, men se upp så att du inte köper fel version av expansionen.

Imorgon släpps den första delen av Expansion Pass till Pokémon Sword och Shield och låter spelare bege sig till The Isle of Armor för att uppleva ett nytt äventyr, fånga fler pokémon och använda nya spelsystem för att skapa det bästa laget av monster möjligt. Men – det finns ett litet problem med Passet: det är nämligen väldigt lätt att köpa fel version. Låt mig förklara.

Två Expansion Pass

Pokémon Sword och Pokémon Shield är två versioner av samma generation pokémon. De utspelar sig i samma värld och är samma äventyr med samma karaktärer. Dock har de ett olika utbud av pokémon. Dessa kallas versionsexklusiva. Expansion Pass fungerar på samma sätt men är inte kompatibla med båda versionerna av spelet.

Det betyder att Pokémon Sword inte är kompatibelt med Expansion Pass för Pokémon Shield. Och köper du fel av misstag kan du inte få pengarna tillbaka, eftersom Nintendos eShop inte gör returer på digitala köp. Med tanke på att ett Expansion Pass kostar 312 SEK kan det göra dig väldigt upprörd. Nintendo har gjort ett dåligt jobb med att marknadsföra tilläggen och framförallt på att förtydliga skillnaderna.

Lösningen!

Det finns däremot ett enkelt och felsäkert sätt att köpa rätt Pass. Det enda du behöver gör är att starta upp ditt pokémonspel, gå in i menyn och välja köp-ikonen nere i hörnet. Trycker du på den tar den dig direkt till eShoppen och rätt version för ditt pokémonspel. Genomför ditt köp och voilá – du är redo för ditt nästa äventyr när det släpps.

The Crown Tundra som är del två av Expansion Pass släpps till hösten.

Du kan läsa mer om The Isle of Armor, som släpps imorgon, i vår artikel här, eller kolla de många artiklarna på Pokémons hemsida.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.