Majoriteten av spelare är samma typ av Shepard i Mass Effect Legendary Edition

Att majoriteten av valen i Mass Effect Legendary Edition lutar åt samma håll är ingen direkt överraskning - de flesta tycker om att spela hjälten, trots att de tycker om att smälla journalisten på käften.

BioWare har för skojs skull sammanställt lite data från statistik av spelarnas val i Mass Effect Legendary Edition. Bland annat ser vi hur spelare generellt skapar sin Shepard, där manliga soldater dominerar, medan kolonisatörer och ingenjörer ligger i botten. Förvånansvärt spelar färre än vad jag personligen trodde kvinnliga Shepards, trots Jennifer Hales suveräna gestaltning!

Tyvärr visar statistiken att den excentriska vetenskapsmannen Mordin är den som omkommer allra oftast under det kulminerande uppdraget i Mass Effect 2, medan Garrus är den som oftast överlever. För de som är insatta i mekaniken för uppdraget är det inte underligt att Mordin och Tali löper störst risk att dö då de rent mekaniskt has sämst förutsättningar att överleva men aktas högt av spelare så de inger en falsk förhoppning.

Dessvärre presenterar BioWare inte vilka romantiska svängningar spelarbasen har – något jag själv gärna hade sett. Till exempel vore det spännande att veta hur många som väljer att banga muskelknutten James Vega. Personligen planerar jag fler genomspelningar med olika relationer och förhållningssätt. Just nu jagar jag Garrus hjärta som en kvinnlig infiltratör med stark diplomatisk förhållning. Jag kan starkt rekommendera att våga experimentera. Välj inte bara blåa val bara för att de går i en statistisk riktning. Ta ut svängarna, agera renegade när situationen lockar dig och våga pröva kärleken med Kelly.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.