Artikeln är ett betalt samarbete:
Malmö – den svenska gamingindustrins hjärta

Den svenska spelexporten slår som bekant alla rekord, vilket gör att det finns många bra jobbtillfällen för alla oss som drömmer om att  jobba inom gamingindustrin. Framtidsutsikterna är lysande inom den här branschen, i synnerhet för dem som besitter rätt kompetens. Det finns många breda utbildningar för dataprogrammerare – de har lite grafik, lite programmering och lite design – men vi vill tipsa om att det bästa du kan göra för att hitta ett bra jobb är att satsa på någon av alla specialutbildningar som finns. Visste du att Malmö är Sveriges bästa stad för dig som vill jobba med gaming? Här har du en snabbguide med allt du behöver veta!

Utbildningar och jobb inom gaming

Malmö har många olika utbildningar som passar dig perfekt om du vill skapa dig en yrkeskarriär inom data- och TV-spelsbranschen, som spelutvecklarprogrammet på Malmö Högskola eller The Game Assembly för att nämna några. Innan du bestämmer dig för vilken utbildning du ska välja för att komma ut på arbetsmarknaden med så bra förutsättningar som möjligt finns det några frågor du bör ställa:

  • Hur ser utbildningens kontakt med gamingbranschen ut?
  • Vilka slags jobb har deras studenter fått efter utbildningen är klar?
  • Vad för slags personer sitter i deras ledningsgrupp?
  • Vad jobbar de med för slags mjuk/hårdvara?

Om du redan har en passande utbildning eller bra kännedom om gamingbranschen finns det en mängd bra arbetstillfällen i Malmö. Satsa på:

  • Spelutvecklare eller webbutvecklare med fokus på gaming.
  • Digital marknadsföring – hjälp spelsajterna att synas bättre på nätet och/eller i media.
  • Jobb som frilansskribent. Det finns mängder av portaler för frilansskribenter där du kan specialisera dig på att skriva intressanta artiklar om gaming.

Att bo i Malmö

Staden lockar många nya invånare tack vare dess dynamiska atmosfär och många arbetstillfällen. Här har du ett universitet, samtidigt som grannstaden Lund bara ligger på knappa 20 minuters köravstånd. Universitetsstäder har ofta en befolkning med en ganska låg medelålder, och detta gäller även för Malmö. 

Här i Malmö hittar du ett myllrande krogliv och massor av restauranger och caféer. Detta bidrar förstås till storstadspulsen, det finns alltid något att göra och någonstans att gå, men det ger också många jobb inom restaurangbranschen. Perfekt för den som vill tjäna lite extrapengar på kvällar och helger.

När det kommer till bostäder är Malmö staden som kan erbjuda det mesta. Det finns alltifrån charmiga 1900-talslägenheter till ekologiskt boende och många nyproducerade hyreslägenheter i alla stadsdelar – man har satsat hårt på att bygga nytt de senaste åren, vilket ger ett mycket bra utbud. Lägenheter i Malmö finns i alla prisklasser, så du kommer garanterat att hitta ett boende som passar dig.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.