Malmö e-sport satsar på att bli en del av Riksidrottsförbundet

Förra helgen beslutade spelhobbyförbundet Sveroks Riksmöte att förbundet ska satsa på att skapa ett systerförbund, Svenska e-sportförbundet, med syftet att söka om medlemskap i Riksidrottsförbundet. Malmö e-sports styrelse är stolta över att vara den första föreningen som ansöker om medlemskap.

I juni 2014 bildades Malmö e-sport med målet att sprida kunskap och öka e-sportens status samt främja dess utövare i Malmö. Föreningen har genom sitt medlemskap i Sverok haft möjligheten att aktivt arbeta med klimatet inom e-sporten och bredda e-sportens gräsrotsarbete både lokalt och nationellt.

På Sveroks Riksmöte där beslutet att initiera arbetet med Svenska e-sportförbundet bifölls enhälligt var flera medlemmar ur föreningen på plats. Under veckan som gått har föreningens styrelse tagit del av mer information och granskat förbundets stadgar och därefter beslutat att ansöka om medlemskap i det blivande specialidrottsförbundet.

– Vi har saknat en aktör som vill jobba med oss för att aktivt främja e-sporten i Sverige. Arbetet som vi gjort i Sverok och stödet vi har fått av förbundet är fantastiskt men Sverok saknar den spetskompetens och det finansiella stöd som ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet skulle kunna ge, säger Chris Jonasson, ordförande i Malmö e-sport.

Detta innebär inte att Malmö e-sport kommer att lämna Sverok. Föreningen kommer under 2017 fortsätta att arbeta aktivt tillsammans med Sverok för att främja unga spelares intressen och möjligheter samtidigt som de är med och tar ansvar för Svenska e-sportförbundets framväxt.

Ylva Grufstedt, ledamot i Malmö e-sports styrelse, som också var med när ansökan lämnades över menar att ett medlemskap i ett e-sportförbund är extra viktigt därför att det är ett naturligt steg för att främja unga e-sportares framtidsmöjligheter.

– Medlemskapet skulle underlätta arbetet med att utbilda domare, administratörer, att jobba med jämlikhetsfrågor och motverka uppgjorda matcher och fusk, säger hon och tillägger:

– Samhället som helhet kan dra nytta av e-sportens fördelar, men bara om vi är överens om att det är en i grunden meningsfull aktivitet. Där tror vi att Riksidrottsförbundet kan vara en symboliskt viktig del.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spel är ett kall och en passion. Inget är mer avkopplande från livet som småbarnsfar som ett riktigt förtrollande spel. En tur i flygsimulatorn eller ett riktigt bra rollspel är mina självklara förstaval.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.