Mass Effect remaster + ny del i sagan

Mass Effect 1-3 får en remaster tillsammans, döpt Legendary Edition, skrev BioWare på sin blogg under N7-day. Samlingen kommer att innehålla originaltrilogin i hela sin singelspelarskrud med all DLC, promomaterial (vapen, skydd, paket), helt optimerat för 4K-upplösning. Släppdatumet blir någon gång på våren nästa år till såväl PS4 och Xbox One, som till PS5 och Xbox Series X/S och – så klart – PC.

I samma inlägg går studion ut med att nästa del i Mass Effect-sagan är i ett tidigt utvecklingsstadium. Det låter dock som att teamet, som beskrivs som veteraner, har en någorlunda fast vision. Förhoppningsvis får vi veta mer snart!

För den som bara inte kan få nog av Mass Effect så har Spacelab9 koll på er. Åtminstone om det gäller att kunna spinna seriens soundtrack på vinyl. De släpper nämligen en rejäl låda på 4 LP-plattor, var och en med sitt färgschema, som täcker totalt 85 låtar från trilogins soundtrack. Förbokningen öppnar inte förrän i januari, men vill man hålla koll redan nu är det gruppens nyhetsbrev som gäller.

Mass Effect är en väldigt uppskattad franchise i spelhistorien. Nu har vi dock inte sett så mycket av serien på nuvarande generation hårdvara. Förutom det kritikerrisade Andromeda har det varit knäpptyst sedan originaltrilogin avslutades. Nu får vi alltså se både en skock remasters på sagd originaltrilogi och en ny del i sagan. Nåja, det sistnämnda i sinom tid.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.