Metroid Prime 4 skrotas och börjas om

Nintendo har tagit beslutet att nollställa och börja om utvecklingen av Metroid Prime 4. Meddelandet anlände via YouTube-video igår (se sidhuvud för videolänk). Den främsta anledningen var enligt Shinya Takahashi, senior managing executive officer, att kvaliteten och riktningen inte levde upp till Nintendos standarder. Man kommer nu att återuppta ett närmre samarbete med Retro Studios, sinnena bakom de tidigare Metroid Prime-spelen, och börja om på nytt.

Det finns nog ingen Nintendo- eller Metroid-fan som inte sörjer efter ett sådant här besked, men efter snart två år utan något mer än en logga är det här antagligen det bästa som kunde ha hänt. Det är surt att vi inte lär få se spelet på årets E3 heller, men det här är trots allt inte en nedläggning. Samus kommer att återvända. Vi måste bara ge oss till tåls ett tag till.

Vad tycker du?

1 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.