Microsoft presenterar Xbox Series X – nästa generations mjölkpaket, jag menar konsol

Microsoft lyfter slöjan på Project Scarlet och bakom den står en låda som enligt dem ska vara fyra gånger starkare än Xbox One X.

När jag såg bilderna trodde jag det var ett skämt. Men efter en stund förstod jag allvaret och då blev jag bara förvirrad. Microsoft har avslöjat den nästa generationen av Xbox-konsoler: Xbox Series X. Det här är Project Scarlets slutgiltiga form.

Bara för att förtydliga, detta är inte en form av Xbox One X eller liknande. Det är en ny generations konsol med fyra gånger styrkan hos dagens Xbox. Xbox Series X släpps julen 2020. Samtidigt som konkurrenten Playstation 5.

Innan vi går in på vår kritik kring form och namn, är funktionerna inuti lådan imponerande. Bara en sån sak som att den är bakåtkompatibel med samtliga generationer av Xbox och ska låta ditt samlade digitala förråd av achievements och sparfiler finnas tillgängligt är en fenomenal crowd pleaser.

Xbox Series X.

Techsnack

Jag måste ursäkta mig då jag inte är en tekniktrollkarl och kan inte värdera helheten i hårdvarans kapacitet. Som lekman förstår jag att Xbox Series X har mycket starkare hårdvara än föregångaren Xbox One X. Vad som följer nedan är taget ur hästens mun.

Enligt Microsoft ska Xbox Series X klara av att återge grafik i 4K upplösning och 60 FPS med möjligheten att i vissa fall gå så högt som 120 FPS. Konsolen stödjer flera nivåer av VRR och möjligheten att klättra så högt som 8K upplösning. Med hjälp av AMD har de framställt en skräddarsydd processor som drar nytta av den senaste Zen 2 och nästa generations RDNA-arkitektur. Hårdvaran i Xbox Series X kan återge accelererad ray tracing. Med Microsoft egna patenterade VRS ska utvecklare kunna klämma ut extra mycket kraft ur maskinen och tack vare en ny SSD skall laddningstider praktiskt taget upphöra.

Xbox Series X är byggd för en framtid i molnet med hårdvara och mjukvara som skall göra det möjligt att spela under de förutsättningarna. Enligt Microsoft ska de även ha minskat latency genom att pressa ALLM och ge utvecklare tillgång till DLI vilket ska göra Xbox Series X till en betydligt mer responsiv maskin.

Du kan läsa den fullständiga presentationen av Xbox Series X på Xbox hemsida.

Här är ett smakprov på kraften i Xbox Series X.

Xbox egna Wii U

Om du hittills har varit lite förvirrad över hur Xbox Series X skiljer sig från Xbox One X förstår jag dig. Namnen är väldigt snarlika och får en att tro att de tillhör samma familj av konsoler. Precis som Nintendo mindfuckade konsumenter med Wii U efter Wii, blir man direkt tveksam till vad Series X är för något. Dessutom har konsolen samma matta svärta som föregångaren. Playstation har förstått det här ända sedan generation ett och kan uppenbarligen räkna också. Deras nästa konsol heter kort och gott Playstation 5. Varenda gamer och hens moster förstår hur den skiljer sig från Playstation 4.

Xbox Series X.

Microsoft kommer behöva ta krafttag i sin marknadsföring för att hamra in skillnaden mellan Xbox One och Series X. Varför kunde det inte hetat Xbox Two, eller något annat lättbegripligt och enkelt. Det är bara insatta fans som ser konsolen tydligt. Men konsumenter som inte förstår skillnaden mellan en Playstation och Xbox kommer än mindre förstå skillnaden mellan alla X:en. Namnet Series X anspelar även på att det inte blir den första i serien.

Och formen. Formen! Är det en kommunal askkopp? Är det en högtalare? Är det ett förklätt mjölkpaket? Jag kan föreställa mig att designern fick uppgift att skapa en grandios monolit. Men hade inte lacksvart passat bättre? Nä, Playstation har tjingat lacksvart, så det går inte. Den här designen kommer bli en meme, sanna mina ord. Och om Playstation 5 är lika bisarr som läckorna antyder kanske den här generationen blir den fulaste i spelhistorien.

Xbox Series X släpps lagom till julhandeln 2020. Inget pris är ännu utannonserat men ett hett tips är att börja spara nu.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.