Modig – Skogsbelägringen, ett Diablo för Disney Infinity

Modig – Skogsbelägringen är ett Toy Box-spel till Disney Infinity 2.0. Med Toy Box-spel menas att det är ett färdigt spel packad i en pollett som placeras på Disney Infinity-basen. Med det sagt bör det förtydligas att ett Toy Box-spel inte är lika omfattande eller avancerat som ett Play Set-spel som Disney Infinity 2.0 Marvel Super Heroes eller Disney Infinity 2.0 Guardians of the Galaxy.

Modigt att klona Diablo
Detta Toy Box-spel baseras på Disneyfilmen Modig och lånar av actionrollspel som Diablo och Torchlight. I Modig – Skogsbelägringen är det spelarens uppgift att hejda häxan och rädda Meridas olidliga småbröder. Spelaren måste ta sig igenom slumpmässigt utformade områden fyllda med fiender, bossar och ett och annat pussel. Äventyret spelas ur ett fågelperspektiv som går att zooma ut eller in.

Spelaren utgår från en central hub där det går att uppgradera sina figurer och välja nivå. Här finns det även möjlighet att testa sina färdigheter i ett överlevnadsläge, där fiender i allt svårare grader skall utplånas. I hubben går det även att utrusta de följeslagare spelaren tidigt får tillgång till. Dessa kan utrustas med rustning och vapen. Det absolut roligaste med dem är dock att spelaren under äventyrets gång råkar på luckor som bara dessa följeslagare kan ta sig igenom, spelaren kan då plocka upp följeslagaren och kasta in dem i luckorna. Hur kul som helst när en behöver ta ut sina aggressioner.

Skogstokig
Något absolut frustrerande är hur kameravinkeln och banornas utformning tillsammans försämrar sikten för spelaren. Överallt skjuter träd och stenblock upp som gör det svårt att se var figuren och fienderna är. Det är möjligt att rotera kameravinkeln men det gör oftast orienteringen ännu svårare, eller så skymmer borgen i bakgrunden sikten istället. Det här hade inte varit något problem om det fanns färre träd eller om träden blev genomskinliga när figurerna stod bakom dem. Som det är nu, är det bara frustrerande i längden.

Disney Infinity [2.0]_20150313152623

Var är du? Var är jag? Var är skogen?

En utflykt i skogen
Modig – Skogsbelägringen är en kul sysselsättning för två spelare som tillsammans vill ta en actionfylld utflykt i skogen och dela några skratt. För den ensamma spelaren är detta inget direkt roligt spel, då det saknar ett tillfredsställande narrativ.

Modig – Skogsbelägringen går att köpa nu till Disney Infinity 2.0.

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.