Monster Hunter Stories 2-äventyrsdagbok, dag 2

För andra delar i denna dagbok, följ denna länk.

Dagens eskapader tog Leia långt in i monsterhålor i jakten på ägg och skatter. Vi fann ett Velocidrome-ägg, som dock och tyvärr blev lite av en besvikelse. Nåja, det förstod man snabbt på Navirous brist på entusiasm. Navirou är en liten Felyne som hävar att hen en gång räddade världen. Kanske är det här en hint till föregångaren till MonHunS2? Felynes har jag hur som helst sett förr; de är ju spelseriens affischbarn på senare år. Och vem kan klandra Capcoms PR-folk där – alla gillar antropomorfiska kattdjur!

Äggstra äggceptionellt

Dagens äventyr tog oss in i Overlook cave, bland annat.

Velocidrome-ägget kläckte en liten skapelse som fick namnet Velocidron. Likt en Frankensteins Darwin synade jag hans gener och kom fram till att jag nog hellre har kvar Ranmar i mitt lag. Jag menar, han valde ju trots allt mig framför sin ordinarie tämjare, min lärare Kayna. Och hon gör ingen hemlighet av att det gjort henne lite bitter på mig. Velocidron fick alltså bli den första monsterbästisen jag släpper ut i det vilda igen.

Dagens andra ägg kom från en Yian Kut-Ku. Denna best gjorde grannskapet osäkert för andra monster och jag besegrade henne tillsammans med Kayna. Efter en pampig strid (som jag nu med nya, starkare vapen vann med enkelhet!) tog hon till reträtt. Vi följde henne till boet och stal ett ägg medan hon sov. Direkt hemma i Mahana kläckte jag det och döpte min nya monsterbästis till Tea-Wrex.

Böner, talismaner och kapsyler

Via alla sidouppdrag och bybor i nöd lär jag mig ständigt nya saker om byn. En av dem är helgedomen som kan ge dig besvärjelser. Här offrar man talismaner eller böner för att lättare samla på sig föremål, erfarenhetspoäng eller annat som är en äventyrare oumbärligt.

Efter denna upptäckt snubblade vi på en Melynx (fler kattdjur <3) som söker kapsyler. Hittar vi dem lovar hen att ge oss bra föremål i utbyte. Passande nog skickar hövding Gara mig och Kayna på uppdrag dit. Vi ska där träffa väktaren Gatha. Och leta kapsyler, så klart. Men det får bli ett uppdrag för morgondagen …

0 Delningar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

En glad skånepåg bosatt i huvudstaden med ett särskilt intresse för språk. Talar bland annat japanska och tyska flytande (melass är också flytande). De första spelminnena är trånandes bakom storasyster framför Mega Man 2, Wrecking Crew och Super Mario Bros. Första gången som hållare av handkontrollen var det Zelda 2: Adventure of Link som spelades – än idag kvar i backloggen.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.