NärCon Sommar 2018 är här!

Den 26 juli startar NärCon Sommar 2018, i år med kända gäster från världens olika hörn. Den tyska cosplayaren och stuntmannen Maul Cosplay, youtubern Venus Angelic från Japan och röstskådespelaren Zach Callison, känd från serien Steven Universe.
Foto: David Johansson

Den 26 juli öppnar dörrarna för Närcon Sommar 2018. För det sextonde året i rad erbjuder festivalen en mötesplats för engagerade människor som delar ett intresse och passion för alla nördiga ting. NärCon har flera aktiviteter, paneler och naturligtvis cosplay. I år gästar även tre kända personligheter från olika hörnor av världen.

Under söndagen 29 juli har festivalen gratis inträde från 08.00 tills den stänger 12.00. För den som vill besöka festivalen längre än så går det bra att köpa dagsbiljetter online eller vid entrén.

Zach Callison är en amerikansk skådespelare, röstskådespelare och sångare. Han är känd som Steven i serien Steven Universe. På NärCon ska han ha meet and greets, föreläsningar om hur det är att vara en röstskådespelare och dessutom hålla live-konserter varje dag klockan 16.00. Maul Cosplay är en tysk stuntman och cosplayare. På NärCon ska han hålla två Q&As där du kan ställa frågor om hur det är att jobba som cosplayare, hur man gör en riktigt snygg dräkt eller ett svärd.

Venus Angelic.

Venus Angelic är en schweizisk youtuber som nu bor i Japan. Hon är känd som “den levande dockan” efter hennes video “how to look like a doll” som publicerades under 2012. På NärCon kommer hon hålla i flera Q&A’s där man kan fråga hur det är att bo i Japan, livet som youtuber eller om mode. Hon har dessutom meet and greets.

Om NärCon

NärCon Sommar är nordens största spel-och cosplayfestival som i slutet av juli varje år förvandlar Linköpings Universitet till en mötesplats för personer med intressen inom spel, cosplay, series och massor av andra nördiga saker som rollspel, youtube, anime och lajv. NärCon är också en mötesplats för kreativitet där deltagare kan gå på workshops, föreläsningar och tävlingar, samt delta i artist alley där dom säljer konst som de skapat själva.

NärCon är en familjevänlig, alkohol-och drogfri mötesplats för ungdomar som vill träffas och ha kul tillsammans.

Du kan läsa mer om NärCon Sommar 2018 på den officiella hemsidan.

Foto: NärCon

Nordic Cosplay Championship

I Sverige har NärCon har kommit att bli synonymt med cosplay och i år blir den konnotationen kanske starkare än någonsin. På lördagen den 28 juli hålls Nordic Cosplay Championship, där dom nordiska länderna tävlar om den ärorika titeln Nordens bästa cosplayare. I år är dessutom Lettland och Litauen med i mästerskapen.

Nordic Cosplay Championship 2018 kommer att streamas på denna länk.

Vad tycker du?

0 0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jag är en gamer av den gamla skolan och uppskattar både spel som utmanar mitt tålamod och spel som jag kan fly in i. Mina bästa minnen kommer från Super Mario Bros. 3, Mega Man, The Legend of Zelda och Final Fantasy. Nu finner jag mina kickar i Destiny, Bloodborne och Shovel Knight och gömmer mig i Bethesda och BioWares världar.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.