Nintendo 64:ans Sverigelansering firar 25 år!

I dagarna är det ett kvartsekel sedan Nintendo 64 lanserades i Norden med pompa och ståt. Robert minns en av sina favoritkonsoler med glädje och värme.

Super Mario 64

Konsolens lanseringsspel och flaggskepp som på allvar introducerade 3D-tekniken i digital underhållning. Vem minns inte alla 120 stjärnor som skulle infångas på alla möjliga tänkbara höjder, gömslen och skrån? Koji Kondos Dire, Dire Docks är ett oförglömligt soundtrack.

Mario Kart 64

Mario Kart 64 var (och fortfarande är) racingspelet nummer ett. Fyra spelare kunde slåss mot varandra på de färgsprakande banorna med bananskal, målsökande sköldpaddskal och turbosvampar. Soloturneringen visade var skåpet skulle stå när det gällde att kamma hem den åtråvärda 1:a platsen på prispallen.

Goldeneye 007

Här är titeln som definierade hela FPS-genren till konsolen och branschen i sin helhet. Ett litet brittiskt utvecklingsteam lyckades skapa ett mästerverk som än idag väcker uppmärksamhet i spelkretsar världen över. Åtskilliga timmar och helger plöjdes ned i multiplayermatcherna på delad skärm. Lär vi se framtidens pensionärer utmana varandra på ”slappers only”-bataljer på ålderdomshemmen?

Legend of Zelda: Ocarina of Time

Världens bästa spel. Punkt slut. Behöver jag säga mer?

FöregåendeSida 2 av 3 Nästa

1 Kommentar

  1. Ocarina of Time som världens bästa spel? Pfffff, håller inte med 😛

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.