Nintendo 64:ans Sverigelansering firar 25 år!

I dagarna är det ett kvartsekel sedan Nintendo 64 lanserades i Norden med pompa och ståt. Robert minns en av sina favoritkonsoler med glädje och värme.

Banjo-Kazooie

Ett år efter releasen av Goldeneye 007 släppte Rare Banjo-Kazooie, ett mustigt och färgsprakande äventyr. Spelet var mycket utmanande för sin tid men också kreativt upplagt med sin innovativa bandesign och två spelfigurer simultant. Finns tillgängligt för alla Xbox Game Pass-ägare samt till Switch Online Expansion Pack.

Donkey Kong 64

Donkey Kong Country satte SNES:et på kartan i mitten av 1990-talet med sin banbrytande 3D-grafik. Donkey Kong 64 var inte lika revolutionerande men ett riktigt bra och roligt spel, värdigt att ingå i denna samling.

Perfect Dark

Perfect Dark blev Rares sista stora satsning till Nintendo 64 i konsolens slutskede. Spelet var mycket tekniskt nytänkande för sin tid men fick inte riktigt samma erkännande som sin föregångare Goldeneye 007. Älskar du sci-fi, aliens och skumma konspirationer så har du mycket att hämta i denna titel.

Lylat Wars / Starfox 64

Lylat Wars var en mäktig rymdsaga från ett tidigare spel till SNES. Berättelsen kretsade kretsade kring ett litet gäng rymdpiloter vars uppgift var att rädda planetsystemet Lylat från en galen forskare. Varierade banor, grymma strider, Rumble Pak-funktionen och fint soundtrack satte spelet på kartan med lanseringen hösten 1997.

0 Delningar
FöregåendeSida 3 av 3

1 Kommentar

  1. Ocarina of Time som världens bästa spel? Pfffff, håller inte med 😛

    Svara

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att synas. Obligatoriska fält är märkta med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Hösten 1993 introducerades jag till spelvärlden med ett SNES och Super Mario World. Sedan dess har konsolerna och spelen rullat på genom åren. När jag inte spelnördar arbetar jag som lärare och tränar på gym. Anser att Resident Evil 2, Super Mario 64 och The Legend of Zelda: Ocarina of Time är de bästa spel som gjorts.

Glömt lösenord

Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att återskapa ditt lösenord via e-post.